AKADEMİ RUMELİ’YE RENKLİ KAPANIŞ

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Akademi Rumeli, dün Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kapanış programıyla son buldu.

AKADEMİ RUMELİ’YE RENKLİ KAPANIŞ

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Akademi Rumeli, dün Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kapanış programıyla son buldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Temmuz 2019 Cuma 18:03
AKADEMİ RUMELİ’YE RENKLİ KAPANIŞ

Edirne Valiliği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Merkezi Başkanlığı işbirliğinde bu yıl 5’inci düzenlenen Akademi Rumeli sona erdi. 5 gün boyunca 12 ülkeden gelen 168 gencin çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği Akademi Rumeli’nin kapanış programına, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, kurum ve kuruluş yetkilileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. Birçok etkinliğin gerçekleştirildiği programda, 12 ülkeden gelen öğrencilerin temsilcileri 5 gün boyunca yaşadıklarını davetlilerle paylaşırken; birlik ve beraberlik burgusu yapmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu.  


“BİZLER, BÜYÜK BİR AĞACIN KÖKLERİYİZ”
Edirne Valisi Ekrem Canalp, burada yaptığı konuşmada, “Sizler zannetmeyin ki burada geçen 5 gün içerisinde sadece öğrendiniz. Evet, doğru öğrendiniz ama aynı zamanda bizlere öğrettiniz de. En başta ve en çarpıcı olarak öğrettiğiniz şey şudur: Hepimizin aslında bir olduğunu, hepimizin bütün olduğunu ve hepimizin bir bütünün parçası olduğunu öğrettiniz bize. Sizler, bizler hepimiz aslında büyük bir ağacın yapraklarıyız, dallarıyız, gövdesiyiz ve kökleriyiz. Sizlerin bize hissettirmiş olduğu en büyük duygu da bu oldu. Bence Akademi Rumeli’nin de en büyük kazancı buradadır. Büyük bir ağaç olan Türk Milleti’ne herkese bu duyguyu yaşatıyor ve bu duyguyu sizlerle beraber yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu duyguyu yaşamaya ve yaşatmaya hep beraber devam edeceğiz. Edirne’ye geldiğiniz için, Türkiye’ye geldiğiniz için, Edirne’yi ışıklandırdığınız için, Türkiye’yi şereflendirdiğiniz için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Sizler Edirne’yi kucakladınız, sizler Türkiye’yi kucakladınız. Ama aynı zamanda Türk Milleti’ni de kucakladınız. Edirne’de, Türkiye’de Türk Milleti de sizi kucakladı. Sizleri kucaklamış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.