ULUSLARARASI FESTİVALE CORONA ENGELİ!

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali, Balkan ülkelerinde görülen corona virüsü vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Erteleme kararını dün düzenlediği basın toplantısında açıklayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Vatandaşlarımızın güvenliğini riske sokacak hiçbir şey yapmamalıyız. Festival daha sonra da yapılır.” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dün Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Halk sağlığı konusunda çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Gürkan, şehirde bulunan tüm toplu taşıma araçlarını dezenfekte ettiklerini, toplu yaşam alanlarına da el dezenfektan makineleri koyduklarını belirtti. 10-12 Nisan tarihleri arasında bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nin de Balkan ülkelerinde görülen corona virüs vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini duyuran Başkan Gürkan, vatandaşların güvenliğini riske sokacak hiçbir şey yapmama konusunda hassas olunması gerektiğini söyledi.

“3 BİN LİTRE DEZENFEKTAN TEMİN ETTİK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm toplu taşıma araçlarını dezenfekte ettiklerini söyleyerek, “Halk sağlığı alanında yapmış olduğumuz çalışmalar, bugün de artarak devam ediyor. Bugün itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Valiliği’nin de destekleriyle, Belediye Halk Sağlığı ekiplerimiz Ertuğrul Tanrıkulu’nun koordinasyonunda şehrimizdeki bütün taksilerin, ETUS’ların içlerini dezenfekte ediyorlar, hijyenini sağlıyorlar. Tüm taksi duraklarını ilaçlıyoruz. Diğer taraftan bugün itibariyle belediye olarak dezenfeksiyonu sağlamak amacıyla toplu yaşanan ve toplu giriş-çıkış yapılan yerlere el dezenfektan makineleri koyuyoruz. Bu sabah itibariyle başladı bu çalışma; stoklarımızı yaptık, dezenfektan malzemelerini temin ettik. İlk aşamada 3 bin litre dezenfektan temin edildi. Şu anda bu aparatlar toplu yaşam alanlarına yerleştiriliyor. Biz millet olarak tokalaşmayı, sarılmayı çok severiz ama özellikle bu virüs salgını bitene kadar vatandaşlarımızın da sadece başla selamlaşmasını tavsiye ediyoruz. Çok şükür Türkiye, etrafına virüs bulaşmış olmasına rağmen henüz virüsün gelmediği nadir ülkelerden birisi. Bunu korumamız için de vatandaşlar ve belediye olarak çalışmalara destek vermemiz gerekiyor. Kendimizi, ailemizi ve çevremizi koruma altına almamız gerekiyor. Şehrimizdeki esnafların bu el dezenfektanlarından işyerlerine birer tane koymasını da önemle tavsiye ediyoruz. Şu ana kadar şehrimize uğramamış olan bu virüsün daha da önünün kesilmesine ciddi katkı sunacaktır.” dedi.

“FESTİVAL DAHA SONRA DA YAPILIR”

Balkan ülkelerinde ortaya çıkan corona virüs vakaları nedeniyle Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’ni ileri bir tarihe ertelediklerini söyleyen Başkan Gürkan, “Corona virüsü Yunanistan’da vardı. Özellikle son birkaç gündür önce Bulgaristan’da, sonra Kuzey Makedonya’da da virüsün ortaya çıkmış olması nedeniyle 10-11-12 Nisan tarihlerinde yapacağımız Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’ni ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. Çünkü festivalimize katılan bandoların büyük çoğunluğu Balkan ülkelerinden geliyorlar. Festivali daha sonra da yapabiliriz ama bu anlamda vatandaşlarımızın güvenliğini riske sokacak hiçbir şey yapmama konusunda hassasiyetleri ortaya koymamız gerekiyor. Festivalin, bu sıkıntılı süreç bittikten sonra belirlenecek bir tarihte yapılmasıyla ilgili erteleme kararını bugün aldık. Bütün ülkelere ve gastronomi uzmanlarına da bunu duyuracağız.” şeklinde konuştu.  

Kerem Filiz

banner8
Haberler