ÜNİVERSİTELİLERDEN ŞENLİK

Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu öğrencileri, Ayşekadın Yerleşkesi'nde Turizm Haftası'nın ardından şenlik düzenledi.

ÜNİVERSİTELİLERDEN ŞENLİK

Trakya Üniversitesi Turizm Topluluğu öğrencileri, Ayşekadın Yerleşkesi'nde Turizm Haftası'nın ardından şenlik düzenledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Nisan 2024 Salı 00:00
ÜNİVERSİTELİLERDEN ŞENLİK

Trakya Üniversitesi'ndeki topluluklarda yer alan öğrencilerin yaptığı çeşitli etkinlikler renkli görüntülere sahne olurken, izleyicilerden bol bol alkış aldı. Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu önünde gerçekleşen şenliğe,  Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Tanıtım Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu ve Edirne İl Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Koçak, üniversitede görev yapanlar ile çok sayıda öğrenciler katıldı.

Şenlik Edirne Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı ve  Trakya Üniversitesi Müzik Topluluğunun verdiği konserle devam etti.

BACIOĞLU, "TURİZM SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI"

Şenlikte konuşan Edirne Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, turizmin sürdürülebilir olması için çalıştıklarını söyledi. Bacıoğlu şöyle dedi:

“Sevgili öğrenciler sizlerin ülkemizin turizm geleceği olduğunu biliyorum. Edirne derinliği olan bir şehir. Tarihi, kültürü, doğası olarak geçmişinde çok büyük kazanımlar, değerler söz konusu. Zaman zaman turizmin Edirne’de sürdürülebilir olamadığını görebiliyoruz. Sizler öğrenci olarak bizler ise Sivil Toplum Kuruluşları olarak bundan şikayet ettiğimiz dönemler oluyor. Sivil Toplum Kuruluşları olarak Edirne’de turizmin sürdürülebilir olması için gayret gösteriyoruz”.

TANRIKULU, "TURİZM İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da,  Edirne Belediyesi’nin turizmin gelişmesi için her şeyi yaptığını ifade ederken, şöyle konuştu:

"Burada olmak o kadar güzel ki. Edirne inanılmaz bir kent. Bu anlamda 8 bin yıllık bir şehirde yaşıyoruz. Bende Trakya Üniversitesi öğrencisiydim. Tıp Fakültesini kazandım geldim ve gidemedim. Bu güzel kente güzel şeyler yapacaksınız buna inanıyorum. Turizmin gelişmesi için Edirne Belediyesi elinden gelen her şeyi yapıyor. Yeşili dizayn ederken de tarih, kültür, turizm ve eğitim şehri olması için elimizden geleni yapıyoruz. İyi ki varsınız sevgili öğrenciler, iyi ki Trakya Üniversitesi var, iyi ki Edirne var”.

Şenlik, motosiklet gösterisi, Modern Dans Topluluğu'nun dans gösterisi, Yoga ve Nefes Topluluğu’nun öğlen yogası ile devam etti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.