Edirne’de yeni eğitim öğretim yılı öncesinde kırtasiyelerde hareketlilik başladı. 33 yıldır kırtasiyecilik sektöründe hizmet veren işletmeci Pınar Ersaçmış, tatilden dönen ailelerin okul hazırlıkları için mağazalara gelmeye başladığını belirtti.

Ailelerin alışveriş öncesinde fiyat araştırması yaptığını ifade eden Ersaçmış, ürün çeşitliliğinin geniş olduğunu söyledi. Kırtasiye ürünlerinin fiyatlarının marka ve kaliteye göre 3 bin 500 ile 10 bin lira arasında değişebildiğini belirten Ersaçmış, her bütçeye uygun ürün bulundurduklarını kaydetti.

Çocukların sağlığını ön planda tuttuklarını vurgulayan Ersaçmış, mağazalarında kaliteli, kanserojen madde içermeyen ve PPA içermeyen ürünleri tercih ettiklerini ifade etti. Ersaçmış, okul çantası, beslenme çantası, suluk ve temel kırtasiye ürünlerinden oluşan bir alışveriş sepetinin ise ortalama 5 bin liraya hazırlanabildiğini belirtti.

Fiyatın tercih edilen ürünün kalitesine ve markasına göre değişebildiğini ifade eden Ersaçmış, “Çantanın kalitesi, suluğun kalitesi ve tercih edilen diğer ürünlere göre bu rakamlar değişiklik gösterebilir. Ortalama 5 bin lira civarında bir bütçeden söz ediyoruz” diyerek ailelerin alışverişlerinin son güne burakmamalarını söyledi.

GURBETÇİDE PAHALILIKTAN YAKINDI
GURBETÇİDE PAHALILIKTAN YAKINDI
İçeriği Görüntüle

Mert Hamarat