Edirne’de düzenlenen 10’uncu Geleneksel Edirne Kitap Günleri, çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturmayı sürdürüyor. Etkinlik kapsamında kitap günlerini ziyaret eden anaokulu ve ilkokul öğrencileri, stantlarda sergilenen eserleri inceleyerek ilgilerini çeken kitapları belediye tarafından hediye edildi.
Öğrenciler, farklı türlerdeki kitaplar arasında seçim yaparken özellikle çocuk hikâye kitapları ve çizgi romanlara yöneldi. Renkli görselleri, dikkat çekici kapakları ve ilgi çekici içerikleriyle öne çıkan eserler, minik okurların en çok tercih ettiği kitaplar arasında yer aldı.
Kitap stantları arasında dolaşan çocuklar, ilgi duydukları eserleri yakından inceleme ve kendi seçimlerini yapma fırsatı buldu. Hikâye kitapları çocukların hayal dünyasına hitap ederken çizgi romanlar da görsel anlatımlarıyla dikkat çekti.
Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Geleneksel Edirne Kitap Günleri, farklı yaş gruplarından okurları kitaplarla buluştururken çocukların da etkinliğe gösterdiği ilgiyle öne çıkıyor. Minik okurların kitaplar arasındaki heyecanlı seçimleri, etkinliğin çocuklara yönelik bölümüne renk kattı.
Mert Hamarat





