Edirne’de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, vefat eden esnaflar için Üç Şerefeli Camii’nde mevlit programı gerçekleştirildi. Cuma namazı öncesinde düzenlenen programa Edirne Valisi Yunus Sezer, yılın ahisi seçilen Hayri Sonterler,İl Ticaret Müdürü Mustafa Kurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Harun Özen, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

EMNİYETTEN HAYAT KURTARAN DESTEK
EMNİYETTEN HAYAT KURTARAN DESTEK
İçeriği Görüntüle

Programda, Ahilik geleneğinin temelini oluşturan dayanışma, dürüstlük, yardımlaşma ve meslek ahlakı gibi değerlere vurgu yapılırken, hayatını kaybeden esnaflar için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Harun Özen, Ahilik Haftası kapsamında vefat eden esnaflar için mevlit okutulduğunu belirterek, “Aramızdan ayrılmış esnaflarımız için mevlit okundu. Bu vesileyle vefat eden esnaflarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun diyoruz. Allah kabul etsin” dedi.

Mevlit programının ardından cami avlusunda vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu. Etkinlikle, Ahilik kültürünün yaşatılması ve geçmişten bugüne esnaf teşkilatına emek verenlerin anılması amaçlandığı ifade edildi.

Mert Hamarat