Bu gün 10 Kasım 2023 Kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN sonsuzluğa uğurlanışının 85. yılı.

Bize gerçek yol göstericinin aklın ve bilimin olduğunu söyleyen büyük lider kendini şöyle tanımlıyordu.

 ‘’İki Mustafa Kemal vardır:Biri ben fani Mustafa Kemal…İkinci Mustafa Kemal onu ‘’ben’’ kelimesiyle ifade edemem;O,ben değil,bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir,yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur.Ben onların rüyasını temsil ediyorum.Benim teşebbüslerim,onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir.O Mustafa  Kemal sizsiniz,hepinizsiniz.Geçici olmayan,yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa kemal odur!’’

O aramızdan bedensel olarak ayrıldı. Ülkemizin Çağdaş Uygarlık seviyesine yükseltilmesi ülküsü devam ediyor.Cumhuriyetimizin 100.yıl kutlamalarında bir daha görüldü ki O Milletin kalbinde .

 Bu yılki kutlamalarda beni en çok etkileyen Tokat’ın Zile ilçesinde kapalı köy okulu önünde 50 ve daha yukarı yaştaki kadınların Şiir okuyarak CUMHURİYETİ kutlamalarıydı.

Köy okulları hızlı kentleşmeye yenik düştü.Ama açık oldukları yıllarda görev yapmış meslektaşlarımın aşıladıkları;Atatürk,Vatan,Bayrak ve Cumhuriyet sevgisi tüten en son ocak kalana kadar devam edecek.

Sevgili Atam; Ulusumuzu saygın Uluslar seviyesine getirmek andımızdır. Yürüyüş devam ediyor. Ektiğin aydınlanma tohumları zaman zaman görülmek istenmese de, örselense de Akıl ve Bilim yolu bizi aydınlığa taşıyacaktır.

SENİ UNUTMADIK, ÇÜNKÜ RUHUMUZDASIN!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.