T.Ü. ÖĞRENCİLERİNDEN TEPKİ

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören M.B. isimli öğrenci ile üniversitede bulunan özel güvenlik arasında yaşandığı iddia edilen tartışma sonrası bir grup öğrenci dün Eğitim-Sen Edirne Şubesi'nde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

T.Ü. ÖĞRENCİLERİNDEN TEPKİ

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören M.B. isimli öğrenci ile üniversitede bulunan özel güvenlik arasında yaşandığı iddia edilen tartışma sonrası bir grup öğrenci dün Eğitim-Sen Edirne Şubesi'nde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Aralık 2017 Pazartesi 10:44
T.Ü. ÖĞRENCİLERİNDEN TEPKİ

    Geçtiğimiz hafta Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören bir öğrenci ile üniversitede görev yapan özel güvenlik görevlisi arasında yaşandığı iddia edilen 'dik baktın' tartışmasının ardından Trakya Üniversitesi öğrencilerinden bir grup Eğitim-Sen Edirne Şubesi'nde basın açıklaması yaparak durumu protesto etti. Kimlik kontrolü sırasında psikolojik baskıya maruz kalarak her gün girişlerinin engellenmeye çalışıldığını iddia eden öğrenciler, “Üniversiteler bizimle özgürleşecektir.”dediler. 
DEMİRKIRAN: “ÜNİVERSİTELER BİZİMLE ÖZGÜRLEŞECEKTİR”
    Yapılan basın açıklamasını öğrenciler adına okuyan Deniz Demirkıran, “Sahibi olduğumuz üniversitemizde ders çalıştığımız kütüphaneden, yemek yediğimiz yemekhaneye kadar bulunmak istediğimiz her alanda tacize uğruyoruz. Her gün yerleşke kapılarında kimlik kontrolü sırasında psikolojik baskı uygulanarak girişlerimiz engellenmeye çalışılıyor. AK Parti iktidarı kendi seçtiği üniversiteleri kontrolü altına alarak gerici, cinsiyetçi, homofobik politikalarıyla üniversiteyi kendi kılıflına sığdırmaya çalışıyor. Gençler, üniversitede bilim, kültür, sanat olsun dedikçe; bilim ve eğitim düşmanları üniversiteleri ranta Bahis Siteleri açıyor. Gerici tarikat yurtlarının açılmasına, gerici - faşist çetelerin üniversitede ellerini kollarını sallayarak bildiri dağıtmasına iktidar destekli olarak izin veriliyor. Toplam üniversiteli sayısının ancak onda biri oranında yurt kapasitesine sahipken kendi yurtlarını da başta TÜRGEV ve TÜGVA gibi çeşitli İslamcı dernek ve vakıflara devretmeye devam ediyorlar. AK Parti - Saray rejiminin üniversiteye, laik ve bilimsel düşünceye, özgür yaşam alanlarımıza uyguladığı baskıcı müdahaleler her geçen gün artmakta. Bu adaletsiz ve gerici düzeni ancak gençliğin birleşik mücadelesi yenecektir! YÖK de, rektörler de, ÖGB de üniversiteden gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecektir.” dedi.
FIRTINA: “BİZ DEMOKRASİ İSTİYORUZ”
    Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına ise, “Bu haklı direnişi sonuna kadar destekliyoruz. KESK ve Eğitim-Sen olarak bu konunun takipçisiyiz. Baskılar bizi yıldıramayacak. OHAL sayesinde üniversitelerin içleri boşaltıldı. Biz OHAL değil, demokrasi istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.