ASGARİ ÜCRET ÇAY SİMİDE YETMİYOR!

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, 1603 TL'lik asgari ücreti değerlendirdi.

ASGARİ ÜCRET ÇAY SİMİDE YETMİYOR!

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, 1603 TL'lik asgari ücreti değerlendirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Ocak 2018 Pazartesi 10:28
ASGARİ ÜCRET ÇAY  SİMİDE YETMİYOR!

    Milletin karnının artık çay ve simit ile doymadığına dikkat çeken Kaya, Canlı Bahis “Asgari ücret 1603 TL. Asgari ücret açlık sınırı olarak değerlendiriliyor.  15 yıldır iktidardasınız. Ne oldu Çay simit hesabı konuşulmaz oldu. Bu hesabı bir daha yapsanıza!  Artık çay simit ile karın doymuyor” dedi.
    Asgari ücretin düşüklüğüne karşılık asgari ücretten iş arayanların iş bulamaması büyük bir açmazdır. İşsizler iş bulsa da geçim sıkıntısı çekecek, diyen Şaban Kaya, çoğunluğu gençlerden 4 milyon işsiz var. Bu insanlar sizin yanlış politikalarınız sebebiyle iş bulamıyor. Her şeyin ithal edildiği ülkemizde işsiz sayısı her geçen gün artıyor.  Bu meselenin çözümü şarttır ve kolaydır. Ranta giden parayı keseceksin. Yolsuzluğu, Savurganlığı durduracaksın. Borçlanmayı durdurun, birkaç sene içinde faize ödenen para durur. 2018 bütçesinde 71,7 milyar para faize ödenecek. Bu rakam bütçenin yüzde 10'u. Savurganlık yapmasanız,  rantiyeye, faize  oluk oluk para aktarmasanız , bu ülkede fakirlik, işsizlik, geçim sıkıntısı diye bir sorun kalmaz ” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.