CİNGÖZ GÜVEN TAZELEDİ

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası 41’inci genel kurulunu yaptı. Mevcut Başkan Kemal Cingöz’ün karşısına aday çıkmayınca, Cingöz güven tazeledi. Cingöz, göreve geldiği gün kötü durumdaki odanın kasasında en az 500 bin lira paranın olacağı vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, “tüm borçları ödedik bugün kasamızda 780 bin lira para bulunmakta” dedi.

CİNGÖZ GÜVEN TAZELEDİ

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odası 41’inci genel kurulunu yaptı. Mevcut Başkan Kemal Cingöz’ün karşısına aday çıkmayınca, Cingöz güven tazeledi. Cingöz, göreve geldiği gün kötü durumdaki odanın kasasında en az 500 bin lira paranın olacağı vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, “tüm borçları ödedik bugün kasamızda 780 bin lira para bulunmakta” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mayıs 2022 Pazartesi 06:00
CİNGÖZ GÜVEN TAZELEDİ

EDESOB 41’inci genel kurulunu dün yaptı. Genel Kurulda mevcut Başkan Kemal Cingöz, güven tazeledi.

Eski Sanayi Sitesindeki Keyif Düğün Salonunda düzenlenen gene kurul divanın seçimiyle başladı. Divan Başkanlığı’na Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Divan Başkan Vekilliğine Süleyman Yaşagör katipliklere ise Göksel Çakman, Mehmet Can, Mustafa Çakır seçildi.

Divan Heyetinin seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu faaliyetleri okunarak ibrası yapıldı.

Burada konuşan EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, esnafa karşı eşit ve kucaklayıcı bir görev anlayışıyla hizmet verdiğini dile getirdi. Gelecekte de eşit ve kucaklayıcı bir tavırla hizmete devam edeceğini vurgulayan Cingöz, odanın güçlenmesi içinde elinden geleni yapacağını vurguladı.

Bundan önceki genel kurulda aday olduğunda birliğin ekonomik durumunun çok kötü olduğunu gördüğünü ifade eden Cingöz, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz birliğin ekonomik durumu ciddi manada sıkıntılıydı. 2014 kongresinde aday olduğum zaman şunu söylemiştim, eğer ki genel kurul bize görevi tevdi ederse, 4 sene sonra en az 500 bin lira nakit parayla bırakacağımı ifade etmiştim. O günkü raporlara baktığımda, yapılmaması gereken harcamaların yapıldığını gördüğüm için en az 500 bin lira para bırakabileceğimi ifade ettim. Bugün o borçları ödedik. Bugün itibariyle Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin kasasında 780 bin lira nakit para bulunuyor.”

ESNAFA ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK, BİZE ESNAF LAZIM

Belediye Başkanı Recep Gürkan’da burada yaptığı konuşmada, esnafın pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirerek,bu dönemde Edirne Belediyesi olarak esnafın hep yanında olduğunu vurguladı.

Esnafın değerine de değinen Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esnaf olmazsa şehir olmaz, şehir olmazsa ülke olmaz. Esnaf bu kadar kıymetli, bu kadar değerli. Evet, artık dünyadaki gelişmelerin de etkisiyle kocaman zincir marketlerimiz var. İçine bir giriyorsun, her şeyi buluyorsun. Ama insan yok. İşte o sıcaklığı, sevgiyi, güler yüzü bize veren mahallenin bakkalı, mahallenin berberi, mahallenin kahvesi, mahallenin tamircisi. O yüzden dün de yanındaydık. yanındayız. Gelecekte de esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü bize bizim esnafımız lazım. Büyük zincir marketler lazım değil.”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da burada yaptığı konuşmada, pandeminin geçmesine rağmen halen esnafın durumunun düzelmediğine dikkat çekerek, esnafın korunması için mecliste büyük çaba gösterdiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından genel kurulda seçime gidildi. Yapılan seçimde Başkanlığı Kemal Cingöz güven tazeleyerek seçildi.

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Hüseyin Çakmak, Selçuk Gül, Bülent Kanlılar, Mahmut Demirkan, Yıldırım Sain, Hakan Gönay

Denetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Ali Şahin, Orhan Özçetin, Şuayip İsmail Büyükvarlık

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 09.05.2022 00:52
Anahtar Kelimeler:
GÜVEN TAZELEDİCİNGÖZ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.