Söğütlük Kent Ormanı’nda yapımına başlanan Millet Bahçesi projesi Ankara 14. İdare Mahkemesinin kararıyla durduruldu.

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu Sözcüsü Ziya Gökerküçük, Ankara 14. İdare Mahkemesinin projenin iptaline karar verdiğini, yapılanların yanlış olduğunu ve bu nedenle de projenin iptaline yönelik mahkeme kararı aldıklarını açıkladı.

Millet Bahçesi projesi, kent halkı tarafından uzunca bir süre tartışıldı.

Söğütlük Doğal Kalsın platformu ise projenin iptali için dava açtı.

Hükümet kanadı yapılan proje ile kent halkının modern ve temiz bir alanda mesire yerini kullanacağını ve özüne dokunulmayacağını belirtse de, Kent Konseyi projeyi tümden kabul etmeyerek süreci yargıya taşıdı.

Edirne Kent Konseyi Söğütlük Doğal Kalsın Platformu Sözcüsü Ziya Gökerküçük, Söğütlükte yaşanan süreci şu sözlerle değerlendirdi;

“Ankara 14. Daire Mahkemesi, davayı sonuçlandırmış ve yapılanların tümünün hukuksuz, yanlış olduğunu, tahsislerin, ihalenin usulsüz olduğunu beyan etmiş. Dolayısıyla şu anda rahatlıkla kazandık diyebiliriz.

Bundan sonra istinaf mahkemesine veya Danıştay’a gidilebilir. Ama bunun aleyhine karar verileceğini hiç birisi söylemiyor. Çünkü aşırı hukuksuzluk var. Bizim yıllardır söylediklerimizi aynen mahkeme de söylemiş. Kanunlar, maddeler, devletimizin çıkardığı yasalarla savunmuştuk orasını. Yine devletimizin çıkardığı yasaları, kanunları mahkeme heyeti görmüş. Bizim söylediklerimizin aynısını söyleyerek davayı kesin kazandığımızı bize beyan etti.

İhale süreci dahil yapılanların hepsini, orasının sit alanı olduğu, taşkın alanı olduğu, akla, bilime aykırı olduğu yönünde bizim gerekçelerimiz vardı. Biz araştırdık, Kent ormanlarında bunun yapılamayacağı, millet bahçelerinin kentin uygun yerine yapılacağını, sosyal alanlara yapılır deniyor. Afet anında toplanma merkezleri deniyor. Edirne’de acil bir durumda kim gidebilir söğütlüğe. Külliyen yanlış karardı. Niçin yapıldı, bilmiyoruz.

Şu anda orada çalışmalar kapsamında kazılar yapılmış, kepçeler çalışıyor. Hukukçularla görüşüp onlar için suç ihbarında bulunabiliriz. Karar kesin. Onlara tebliğ edildiği anda durdurulması lazım. Henüz bize resmi evrak gelmedi. Bozulan alanların eski haline getirilmesini talep edeceğiz. Bir sürü de para harcandı oraya. Yaparken para, eski haline getirirken yine bizim paramız harcanacak. Bunların hepsinin eski haline getirilmesini talep edeceğiz. Kentli olarak bu hakkımız bizim. Yine ileride bir kamusal alan olarak ya belediye ya da başka kurum alır. Orası da gerçekten doğal kalır.

Şunu yanlış anlattılar; bakılmıyor, edilmiyor dolayısıyla kötü işler yapılıyor burada. Biz burada millet bahçesi yapacağız dediler. Bakmakla yükümlü olan devletin organlarıdır. Orman Bakanlığı, Belediye, yapın mutabakatlarını kardeşim, orasını tertemiz güvenlikli hale getirin. Elbette tehlike arz eden ağaçların kesilmesini isteriz. Güvenliği sağlaması gereken devletin organlarıdır. Biz yıllardır bunu söyledik. Söğütlük doğal kalsın platformunda bunları söyledik. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Umarız bu yaz halkımız orada, bakımlı, güvenli, kendinden emin bir şekilde hizmet alır, hizmet verilir. Biz de mutlu oluruz.”

Şimdi herkes merakla bekliyor.

Buradaki çalışmalar duracak mı, yoksa devam mı edecek?

Süreci hep birlikte yaşayarak göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.