CUMHURİYET KADINLARI KADIN ÜNİVERSİTESİ AÇILMASINA KARŞI

Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadın Üniversitesi önerisine  karşı olduklarını belirttiler.

CUMHURİYET KADINLARI KADIN ÜNİVERSİTESİ AÇILMASINA KARŞI

Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadın Üniversitesi önerisine  karşı olduklarını belirttiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Temmuz 2019 Cumartesi 09:27
CUMHURİYET KADINLARI KADIN ÜNİVERSİTESİ AÇILMASINA KARŞI

Saraçlar Caddesinde düzenlenen  Cumhuriyet Kadınlarının, kadın üniversitelerin  kurulmasıyla ilgili toplantısına İl Genel meclis üyeleri, DİSK Emekli Sen Edirne Şube Başkanı  Sait Dayıoğlu ve Yöneticileri, Vatan Partisi  İl Başkanı Hasan Ateş,  ve yöneticileri, Edirne CHP  Merkez İlçe Başkanı, Nedim İşcan,  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  Başkanı hasan Tahsin Yılmaz,ile Cumhuriyet Kadınları  Derneği Başkan ve yöneticileri katıldı.

Burada  konuşan dernek başkanı Mine Hepgüllü,   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın G.20 zirvesi için Japonya’ya  yaptığı ziyaret sırasında  Dünyadaki kadın üniversitelerinden etkilendiğini  belirterek şöyle dedi, “ Cumhurbaşkanı YÖK başkanına “çalışmanı buna göre yap “ diye talimat verdiğini söyledi. Japonya’da bu uygulama farklı şekilde gerçekleşiyor. Bu uygulamanın bizim ülkemiz için de önem arz ettiğini belirterek yeni bir tartışma başlattı.” Dedi

TEMEL EĞİTİM YASASINA AYKIRI

1923 yılında çıkarılan  Temel Eğitim Yasası kapsamında Türk Milli Eğitim Temel ilkeleri halen yürürlükte olduğunu belirten Hepgüllü, “Bu 14 ilkeden biri ise karma eğitimdir.  Tek cinsiyetli eğitim  soysallaşmaya karşı cinsi tanımayan  yaşamıyla ilgili doğru ve gerçek kararları  vermeye engel olduğu bilimsel bir gerçektir. YÖK kadın üniversiteleri için harcayacağı  zamanı ve kaynağı gençlerin barınma, spor ve sanatla buluşma  eğitimle ilgili  yaşanan sorunlar için değerlendirmelidir. Cumhuriyet Kadınları olarak kadınların her alanda özgür ve eşit  bireyler olmasını sağlayacak  bilimsel karma eğitimi önemsiyoruz. Kadınların aldıkları eğitime uygun olarak  üretim sürecinde  desteklenmelerini istiyoruz. Bu cinsiyete dayalı  üniversite eğitimini çağdışı buluyor  Ülkemizin ihtiyacı ile örtüşmediğini görüyoruz” dedi.

Fikri Yalın    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.