"DÜNYA AŞI HAFTASI" KUTLANIYOR

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ‘Dünya Aşı Haftası’ nedeniyle Saraçlar Caddesinde stant açarak Vatandaşın çocukluk çağı aşıları, erişkin aşılaması ve Covid19 aşı uygulamaları konusunda detaylı bilgiler verdiler. Stantta broşür dağıtımı da yapılarak toplumun farkındalık düzeyini arttırılması için çalışma yapıldı.

"DÜNYA AŞI HAFTASI" KUTLANIYOR

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ‘Dünya Aşı Haftası’ nedeniyle Saraçlar Caddesinde stant açarak Vatandaşın çocukluk çağı aşıları, erişkin aşılaması ve Covid19 aşı uygulamaları konusunda detaylı bilgiler verdiler. Stantta broşür dağıtımı da yapılarak toplumun farkındalık düzeyini arttırılması için çalışma yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Nisan 2022 Cuma 06:22
"DÜNYA AŞI HAFTASI" KUTLANIYOR



Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ‘Dünya Aşı Haftası’ nedeniyle Saraçlar Caddesinde stant açarak Vatandaşa aşının önemini hakkında bilgiler verildi.
Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. İshak Yıldırım, yaptığı açıklamada bulaşıcı hastalıklarla mücadelede aşı uygulamalarının her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en önemli sağlık müdahalelerinin başında yer aldığını vurguladı.  İnsanlık tarihinde büyük salgınlara ve ölümlere yol açan pek çok hastalığın günümüzde aşılamanın bir zaferi olarak artık görülmediğini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüm insanları aşıya teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Nisan ayının son haftası ‘Dünya Aşı Haftası’ olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde, 1981 yılında Genişletilmiş Bağışıklama Programı başlatılmış olup program kapsamında çocukluk çağı aşılama takvimimizde 13 hastalığa karşı aşı uygulaması yapılmaktadır. Aşılama takvimini tamamlayan bir çocuk; difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği ve aşı ile önlenebilen hastalıklarla oluşan karaciğer iltihabı, karaciğer yetmezliği, siroz ve karaciğer kanserinden, yaygın verem hastalığından, menenjitten,  zatürreden, orta kulak iltihabından ve tüm bu hastalıklar sonucu oluşabilecek engelli olmaktan, ölümlerden korunmaktadır. Ülkemizdeki tüm çocuklarımıza ve risk grubunda olan erişkinlere aşılar ücretsiz olarak yapılmaktadır.
PANDEMİ, AŞININ ÖNEMİNİ BİR KEZ D AHA ORTAYA KOYDU
Son 2 yıldır pandemi nedeniyle içerisinde bulunduğumuz zorlu süreç, aşılama uygulamalarının insan sağlığı üzerinde ne derece etkili olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Biz de Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak  ‘Dünya Aşı Haftası’ nedeniyle çarşı merkezimizde kurmuş olduğumuz standımızda Vatandaşlarımıza çocukluk çağı aşıları, erişkin aşılaması ve Covid19 aşı uygulamaları konusunda detaylı bilgiler vererek, broşürler ve aşı takip kartları dağıtarak toplumumuzun farkındalık düzeyini arttırmak istedik. Unutulmamalıdır ki yapılan her doz aşı daha sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum demektir, aşılarımızı yaptırarak kendimizi ve sevdiklerimizi korumak en önemli önceliklerimizden biri olmalıdır. 
Tüm halkımızdan evlatlarının çocukluk çağı aşılarını ötelemeden ve eksiksiz bir şekilde yaptırmaları rica ediyoruz ve bu hizmete ulaşabilmeleri için Toplum Sağlığı Merkezlerimize, Aile Sağlığı Merkezlerimize, Aile Hekimlerimize ve tüm 1. Basamak sağlık kuruluşlarımıza bekliyoruz. Aşılama ebeveynlerin sorumluluğu çocukların ise hakkıdır. Çocuklarını aşılatarak hastalıklardan koruyan ve kendileri de aşılanarak başta Covid19 olmak üzere çeşitli hastalıklardan korunan tüm ailelerimize ve aşılama çalışmalarında görev yapan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum."
Gözde Kabasakal
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.