EDİRNE ERKEK ÖĞRETMEN OKULU 75 MEZUNLARI BİR ARAYA GELDİ

Türkiye'nin dört bir yanından Edirne'ye gelen 1975 mezunları, 50. yıl buluşmasında duygu dolu anlar paylaştı. Ramazan Aydın: "Cumhuriyet'i koruyacak nesiller yetiştirmekten gurur duyuyoruz."

EDİRNE ERKEK ÖĞRETMEN OKULU 75 MEZUNLARI BİR ARAYA GELDİ

Türkiye'nin dört bir yanından Edirne'ye gelen 1975 mezunları, 50. yıl buluşmasında duygu dolu anlar paylaştı. Ramazan Aydın: "Cumhuriyet'i koruyacak nesiller yetiştirmekten gurur duyuyoruz."

VATANDAŞ
VATANDAŞ
10 Mayıs 2025 Cumartesi 00:00
EDİRNE ERKEK ÖĞRETMEN OKULU 75 MEZUNLARI BİR ARAYA GELDİ

Edirne Erkek Öğretmen Okulu’nun 1975 yılı mezunları, mezuniyetlerinin 50. yılını düzenlenen özel bir programla kutladı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen buluşmaya, İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan mezunlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Etkinlik kapsamında sabah, okulun eski binası (şimdiki Birinci Murat Lisesi) önünde başlayan programda, mezunlar kortej eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Burada İstiklal Marşı, Öğretmen Okulları Marşı ve Andımız okundu. Gün boyu süren kutlamalar, Trakya Üniversitesi Ayşe Kadın Kampüsü’ndeki spor salonunda devam etti; akşam ise gala yemeği ile son buldu.

"CUMHURİYETİ YÜCELTECEK NESİLLER YETİŞTİRDİK"

Mezunlar adına konuşan Ramazan Aydın, "Bizler, Atatürk’ün ‘Çağdaş medeniyet’ hedefine hizmet eden öğretmenler olarak 50 yıldır ülkemizi aydınlatıyoruz. Ne mutlu ki bu kutsal görevi yerine getirdik" dedi. Aydın, okulun 1882’de Osmanlı döneminde kurulan ikinci öğretmen okulu olduğunu hatırlatarak, "Maalesef bu köklü kurumlar kapatıldı. Oysa öğretmen yetiştirmek, sadece ders vermek değil; topluma örnek olmaktır" dedi.

Aydın, günümüz öğretmen yetiştirme sistemine eleştirilerini de dile getirerek, "Bizim dönemimizde öğretmenler, yaşadıkları şehrin bir parçasıydı. Sosyal faaliyetler, halk oyunları, tiyatro ile donanımlı yetişirdik. Şimdi ise okulların kurumsal kimliği ve öğretmenlerin toplumdaki rolü zayıfladı"şeklinde konuştu.
Buluşmada, mezunların öğrencilik yıllarına ait fotoğraflar sergilendi, anılar tazelendi. Ertesi gün düzenlenen Edirne gezisiyle sona eren etkinlikte, katılımcılar sağlıklı ve huzurlu nice buluşmalar temennisinde bulundu.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.