“EDİRNE’DE EĞİTİMİ ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım Ayı Bütçe Toplantılarına konuk olarak meclise sunum yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, “Atatürk, ‘Yolunda yürüyen bir yolcunun ufku görmesi yeterli değildir; ufkun ötesini de görmesi gerekir’ diyor. Biz bu vizyonla yola çıkıyoruz. Edirne’de eğitimi şaha kaldıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’DE EĞİTİMİ ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım Ayı Bütçe Toplantılarına konuk olarak meclise sunum yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, “Atatürk, ‘Yolunda yürüyen bir yolcunun ufku görmesi yeterli değildir; ufkun ötesini de görmesi gerekir’ diyor. Biz bu vizyonla yola çıkıyoruz. Edirne’de eğitimi şaha kaldıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Kasım 2019 Salı 06:14
“EDİRNE’DE EĞİTİMİ ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım Ayı Bütçe Toplantıları devam ediyor. Dün Mehmet Geçmiş Başkanlığında toplanan mecliste; Edirne Yazı İşleri Müdürlüğü ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sunumları gerçekleştirildi. Yazı İşleri Müdürü Göknur Ata, biriminin yaptığı çalışmalar hakkında meclise sunum yaptıktan sonra; Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da Edirne’de eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. Arpacı özellikle bu yıl faaliyete geçen tasarım-beceri atölyeleri hakkında meclis üyelerine birçok bilgi verdi.

“ATÖLYELERİMİZ A KALİTE”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, bu yıl faaliyete geçen tasarım-beceri atölyeleri hakkında bilgiler vererek, “Yapmış olduğumuz laboratuarlar, eski Fen-Teknoloji laboratuarının çok gelişmiş hali. Bizim yaptığımız tüm tasarım-beceri atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığımızın standartlarına uygun; A kalite. Toplantılarda da belirtiliyor; bizim yapmış olduğumuz laboratuarlar en kaliteli tasarı-beceri atölyeleri. Rektör Hoca ve Sürekli Eğitim Merkezimizle de görüştüm. Öğretmenlerimizin eğitimine başlayacağız. Valimiz de buna çok önem veriyor; ‘Hocam biz bu atölyeleri yaptık ama bunların işletilmesi lazım’ diyor. Öğretmen bunu nasıl öğrencilere sunacak? Eğitimci eğitimi diyoruz biz bunlara. Trakya Kalkınma Ajansı’ndan da destek aldık. Sürekli Eğitim Merkezimiz, akademisyenlerimiz, meslek liselerimizdeki öğretmenlerden destek alıyoruz. Şu an aktif bir şekilde atölyeler kullanılıyor.” dedi.

“EDİRNE’Yİ ÇOK SEVİYORUM”

Atölyelerde çağa uygun eğitim alabilme anlamında birçok kodlama türü olduğunu belirten Arpacı, “Biliyorsunuz artık çağımızda 5G’yi konuşuyoruz, Endüstri 4.0’ı konuşuyoruz, arttırılmış gerçeklik konuşuyoruz. Atatürk, ‘Yolunda yürüyen bir yolcunun ufku görmesi yeterli değildir; ufkun ötesini de görmesi gerekir’ diyor. Biz bu vizyonla yola çıkıyoruz. Edirne’de eğitimi şaha kaldıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben bir akademisyenim; yüksek lisansımı, doktoramı eğitim alanında yaptım. Kadıköy-Beşiktaş-Ataşehir üçgeninde 10 yıl okul müdürlüğü yaptım, 5 yıl ilçe milli eğitim müdürlüğü yaptım, 13 yıl öğretmenlik yaptım, 1 yıl müdür yardımcılığı yaptım. Şimdi Allah kısmet etti 30’uncu yılımda Edirne’ye geldim. İnanın çok seviyorum Edirne’yi. Bu toprağın çocukların kalplerine, zihinlerine nasıl daha çok dokunabiliriz diyoruz. Bu amaçla da bunları gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.  

“ÇOCUKLARIMIZIN SANATSAL, AKADEMİK, SPORTİF YÖNLERİNİ GÖRMEMİZ GEREKİYOR”

Arpacı, eğitimin çok yönlü olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle 3 temel boyutu vardır. 1 tanesi zihin eğitimi, 2’ncisi duygu eğitimi, 3’üncüsü ise beden eğitimidir. Bunlar eğitimin olmazsa olmazlarıdır. Sayın Bakanımızın çok güzel bir tanımı var; ‘Her çocuğun müfredatı kendinde saklıdır.’ diye. Yani çocuklar biriciktir, kimse kimseye benzemez. Dolayısıyla bizimde, çocuklarımızın sanatsal yönlerini, çocuklarımızın akademik yönlerini, çocuklarımızın sportif yönlerini görmemiz gerekiyor. Bu bağlamda tasarım-beceri atölyelerini Vali Bey’e anlattım. 2023 vizyon belgesi sunumunu yaparken çok güzel görseller vardı. Kendisi de çok beğendi. Valimizin vermiş olduğu desteklerle, İl Genel Meclisinin vermiş olduğu desteklerle bu noktaya geldik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.