GEÇMİŞ’TEN, YARDIMCI’YA NET YANIT; “SEN DE ORADAYDIN”

Geçtiğimiz günlerde “Peynirciler bir araya gelmedi. 10 milyonluk hibe geri gitti” açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’e İş insanı Mustafa Yardımcı ‘Palavra’ atıyor yanıtı vermişti. Geçmiş, elindeki evrakları göstererek, “Yardımcı’da firma olarak oradaydı. Herhalde unuttu” cevabını verdi.

GEÇMİŞ’TEN, YARDIMCI’YA NET YANIT; “SEN DE ORADAYDIN”

Geçtiğimiz günlerde “Peynirciler bir araya gelmedi. 10 milyonluk hibe geri gitti” açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’e İş insanı Mustafa Yardımcı ‘Palavra’ atıyor yanıtı vermişti. Geçmiş, elindeki evrakları göstererek, “Yardımcı’da firma olarak oradaydı. Herhalde unuttu” cevabını verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ağustos 2021 Pazartesi 06:47
GEÇMİŞ’TEN, YARDIMCI’YA NET YANIT; “SEN DE ORADAYDIN”

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, İş İnsanı peynir üreticisi Mustafa Yardımcı’yı unutkanlıkla itham ederek, birleşme projesine katkı vermeyen firmalardan biri olduğunu hatırlatarak, yapılan toplantılarda Yardımcı’nın da firma olarak katıldığını bildirdi.

Son günlerde Edirne Peyniri yine tartışmalarla gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi’nde gündem dışıolarak gündeme gelen Edirne Peyniri’nin Türkiye’ye açılması konu, İl Genel meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in önceki yıllarda mandıraları birleştirmek için hazırlanan bir proje olduğunu ama mandıracıların bu irleşmeyi kabul etmediğini hatırlatmasıyla devam etmişti. Bu birleşme için bir şirkete 400 bin TL para ödediklerini de bildiren Geçmiş, mandıracıların aile firması olarak ürettikleriyle yetindiklerini söylediklerini de bildirmişti.

YARDIMCI ‘PALAVRA’ DEMİŞTİ

Geçmiş’in açıklamalarının basında yer almasının hemen ardından Eski Edirne Ticaret Borsası Başkanı ve Peynir Üreticisi Mustafa Yardımcı sosyal medya üzerinden Geçmiş’i suçladı.

Yardımcı sosyal medya üzerinden “İl genel meclisi toplantısında Mehmet Geçmiş ‘ in attığı palavraları aşağıda okuyun. Güya, Peynir üreticilerini birleştirmek için bir firmaya 400.000 TL verdiklerini söylüyor. Bunu ispat etmesi gerekir, böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum bir muhatap olarak . Verilen bu para ile ilgili savcılığa başvuracağım.” Şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

GEÇMİŞ, BELGELERLE YARDIMCI’NIN O TOPLANTIDA OLDUĞUNU KANITLADI

Yardımcı’nın açıklamaları sonrası basına açıklama yapan Mehmet Geçmiş, Mustafa Yardımcı’nın yaşı gereği bazı unutkanlıklarının başladığını ileri sürdü. Yardımcı’ya cevap vermek gibi bir niyetinin olmadığını ifade eden Geçmiş, “Aslında cevap vermeye niyetli değildim, ama tüm kamuoyu biliyor. Bu konu üzerinde çok uzun süre çalışıldı. Bununla ilgili ben cevap değil de kamuoyu bilgisinin tazelenmesi için açıklama yapma gereği duyduk” dedi.

Geçmiş, süt ve süt ürünleri konusunda yapılan çalışmalar sonunda 10 milyon tl’lik Trakya Kalkınma Ajansı üretim ve pazarlama konusunda güdümlü proje hazırlıklarına başlatıldığını anımsatan Geçmiş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bununla beraber destek çerçevesinin çizilmesi ve ayrıca destek konularının belirlenmesine yönelik bir çalışma yapılması gereği ortaya çıkmıştı. Bu kapsamda danışmanlık hizmeti alınması gündeme gelmişti. 2017 yılında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Trakya Bölgesi süt ürünleri imalat sektörü için değer araştırma ve geliştirme çalışmaları yaptırılmış. Söz konusu çalışma bir şirkete yaptırılmıştır. Bu şirkete o dönemin döviz kuruna göre yaklaşık 400 bin lire ödeme yapılmıştı. Trakya Bölgesi Süt ürünleri imalat sektörü için değer zinciri çalışması ziyaret edilen paydaşlarımız 15 tane paydaşımız, bunlarla ilgili toplantılar yapılmış. Bu kooperatif ile ilgili Trakya Peynirinin markalaşması ve fabrikasyona dönüşmesiyle ilgili bakanlığımızın 10 milyon TL’lik hibe desteğinin alınabilmesi için paydaşlara bilgiler verilmiş. Toplantılar yapılmış. Bu toplantılar neticesinde vatandaşlarımız ilgilendirilmiş onlarla ilgili gelişim ve Trakya’daki süt üretiminin artırılması yönündeki çalışmalarımız, o dönemin Valisi Günay Özdemir’in başkanlığında ve üreticiler ile Ticaret Odası Başkanlarıyla birlikte defalarca çok yüksek miktarlarda toplantılar yapılmıştı.

ŞİRKET TRAKYA BÖLGESİNDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPTI

Yapılan toplantılarda sonuç analizine geldiğimizde. Biz bu parayı mandıracılara vermedik arkadaşlar. Biz bu parayı danışmanlık şirketine verdik. Danışmanlık şirketi bu konudaki paydaşlarımız ve süt üreticileriyle toplantılar yaptı. Fizibilite çıkarttı. Trakya’nın sütünü Trakya’daki mandıracıların üretim kapasitelerini ortaya çıkarttı. Bunları kendileriyle paylaştık.

YAPILAN TOPLANTILAR SONUNDA MANDIRACILAR İSTEMEDİ

Bu paylaşım sonucunda da Edirne-Kırklareli-Tekirdağ ortak bir fabrikasyon süt üretim tesisi kuralı. 10 milyon da Bakanlık desteğini alalım daha da gelişelim ve büyüyelim mantığı sürmüştük. Fakat o dönemki mandıracı arkadaşlarımız biz bir aile şirketiyiz kendi kapasitelerimiz yeterlidir. Biz şirketleşmek istemiyoruz dediler ve projeye dahil olmadılar. Proje çalışmamız da olumsuzlukla bitti. Bakanlıktaki 10 milyon liralık hibe geriye gitti. Alamadık bu parayı. Çalışmalarımız bu anlamda sonlandırılmış oldu. Bu bur yalan değildir. Belgeleri burada. O dönemin valileri ticaret odaları başkanları da bu toplantılara başkanlık ettiler.

YARDIMCI’DA BU TOPLANTILARDAYDI

Benim kamuoyuna belirtmek istediğim konu bu. Sayın Mustafa yardımcı bu gelişmeleri hatırlamakta zorluk çekiyor. Ama bunlar tarihi olarak kendisi katıldı veya katılamadı. Sorumlu müdürünü veya personel müdürünü gönderdi. Onlarda bu toplantılara katıldılar. Kendileri biz bu birleşmeye katılmayacağız dediler. Bizim kendi aile şirketimiz var. Bizim kapasitemiz zaten 100’de yüz kapasiteyle çalışıyoruz. Edirne peynirini de dağıtıyoruz dediler. Kendileri bu birleşmeye katılmadığı gibi onunla birlikte bölgedeki mandıracıların da hiçbiri katılmadı. Büyük fabrikasyon çalışanları biz katılalım dediler ama tek taraflı olduğu için bu proje hayata geçirilemedi.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.