KILIÇDAROĞLU İSTEDİ GÜRKAN SÖZ VERDİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Edirneli kadınlarla buluştu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da kadınlara yönelik yapılan çalışmalar nedeniyle tebrik etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ayrıca, Başkan Gürkan’dan yeni dönemde her mahalleye kreş yapmasını istedi. Başkan Gürkan da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve salonda bulunanlara en kısa zamanda yapacağının sözünü verdi.

KILIÇDAROĞLU İSTEDİ GÜRKAN SÖZ VERDİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Edirneli kadınlarla buluştu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da kadınlara yönelik yapılan çalışmalar nedeniyle tebrik etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ayrıca, Başkan Gürkan’dan yeni dönemde her mahalleye kreş yapmasını istedi. Başkan Gürkan da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve salonda bulunanlara en kısa zamanda yapacağının sözünü verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mart 2019 Cumartesi 09:12
KILIÇDAROĞLU İSTEDİ GÜRKAN SÖZ VERDİ!

Edirne Belediye Meclisi Aday Listesi’nde ilk 5 sıranın, Edirne İl Genel Meclisi’nde ise ilk sıranın kadınlardan oluşması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Edirne’yi tercih etti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda kadınlara seslenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından kadınlar için yapılan ve Türkiye ile bazı ülkeler tarafından örnek alınan projelerden dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ayrıca konuşmasının sonunda Başkan Gürkan’dan birkaç istekte bulundu. Başkan Gürkan da, ‘Söz veriyorum, yapacağım.’ cevabını verdi. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Kırsalın Doğal Pazarı’ndan bir temsilci ve CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı konuşma yaptı.

GÜRKAN: “EDİRNE’DE KADININ ADINI KOYDUK”

Ardından konuşma yapmak üzere sahneye gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’de hayatın her anında her alanında var olan kadınlarımız 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun. Dünyanın birçok yerinde kullanılan bir deyim vardır, ‘Kadının adı yok.’ denir. Biz Edirne’de yoldaşlarımla hiç kimsenin siyasi görüşünü sormadan ve kimsenin etnik kökenine bakmadan sadece ve sadece insan olmasına bakarak kadının adını koyduk. Edirne’de kadının adı var. Sizlerin sürekli bizlere talimatı ve sürekli yol göstericiliği olan kadınla erkeğin eşitliğini, biz Edirne’de bozduk.  Bu yerel seçimde son yerel seçimde kadınların önünde hiçbir erkek olmadı. Meclislerimizde kadınlarımızın arkasında yer aldılar. İYİ Parti ile yaptığımız güç birliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu kuruluş ayarlarına, demokratik parlamenter sisteme geri döndürme mücadelesinde, yüreği Cumhuriyet sevdası ile yüreği Atatürk İlke ve Devrimlerinden yana olan tüm kadınlar bu mücadelenin yanında yer almaktadır.” dedi.

GÜRKAN: “TÜRKİYE’DEKİ EN BAŞARILI BELEDİYE SEÇİLDİK”

Başkan Gürkan 5 yılda kadın adına birçok ilki başardıklarını belirterek, “Geçtiğimiz 5 yılda kadın adına birçok ilki başardık. 2014 yılından başlayan bu mücadelemizde öncelikle, Birleşmiş Milletler’in başlattığı bizimde dahil olduğumuz 1500 belediyeden sadece 11 belediyenin toplumsal cinsiyete duyarlılık bütçeleme uygulamasını Edirne’deki bütün kadın örgütlerimizle beraber yaparak 2015’ten bu yana bütün bütçelerimizi toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe olarak gerçekleştirdik. Bu çalışmalarda Türkiye’de en başarılı belediye seçildik. Edirne’de toplu ulaşımda kadın şoförlerin çalışmasını sağladık. Kadın şoför çalışan toplu ulaşım araçlarından Belediye meclis kararı ile ruhsat ve çalışma harcı almama kararını ilk biz aldık. Toplu ulaşımda çalışan kadınlarımızın sesi o kadar duyuldu, yayıldı ki; Trump’ın kızı Ivanka Trump bile Edirne ‘de ki kadın şoförümüz için tebrik tweeti gönderdi.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “DÜNYADA İLK BİZ UYGULADIK”

Başkan Gürkan, kadınlar hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermeye devam ederek, “Belediyemizin ambulanslarından birinde bir kadın arkadaşımızı şoför olarak çalıştırmaya başladık. Yetmedi; kadına şiddet, tecavüz, uyuşturucu madde kullanan çocuk istismarı çocuk tecavüzlerinden ceza almış hiç kimseyi toplu ulaşımda çalışmama kararı aldık ve bunu uyguladık. Kadınlarımızın özgürce huzur içinde dolaştığı bu kentte, toplu ulaşımda gece saat 22’den sonra kadınlarımızın durak harici istediği yerde inmesini sağlayan kararları aldık. Bu kararları Türkiye’de ilk alan, uygulayan belediye biz olduk. Mahallelerimizde, kadın merkezleri açmaya başladık. İlk önce bu ulusa en büyük hediyeyi veren Zübeyde Hanım’ın adını alan bir kültür merkezi açtık. İkinci kadın merkezimiz hunlarca vahşice bir cinayete kurban giden Özgecan kızımızın adını verdiğimiz kadın merkezi oldu. Bir üçüncüsü Atatürk’ün 1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdikten sonra, 1935’te yapılan ilk parlamento seçimlerinde ilk 18 kadın milletvekilinden olan ismi unutulmuş, sadece tarihin yapraklarında kalan Dr. Fatma Şakir Memik’in, 1935 seçimlerindeki Edirne’nin ilk kadın milletvekilinin adını verdiğimiz üçüncü kadın merkezinizi açtık. 1935 parlamentoya giren milletvekili Türk kadınlarımıza, kızlarımıza örnek olsun, onlar siyasi yaşamda karar vermede daha etkin güçlü olsun, istedim. Bu çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de durmadan devam edecek. Kadınlarımızın ve özellikle üniversite öğrencilerimizin gece 12’den sonra sahipsiz kalmamaları için Türkiye’de ilk kez gece 24’ten itibaren sabah 7’ye kadar bütün ulaşım hatlarında her saat başı seferler düzenledik. Bunu biz yaptıktan iki ay sonra Londra metrosu tarihinde iki hattında gece çalıştırmaya başladı. İstanbul’da da bazı hatlar gece 3’e kadar uzattı. Biz Edirneliler şuna inanıyoruz; Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız . Ama biliyoruz ki; o kurtuluş savaşı cepheden cepheye iki aylık bebeğin sırtında hırkayı bebeğinin ölmesi pahasına çıkarıp top mermisi ıslanmasın diye üzerine örten kadınlarımız olmasaydı bu kurtuluş savaşsı kazanılmazdı.” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “SÖZ VERİYORUM, YÜZDE 70.5’İN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ”

Başkan Gürkan yerel seçimlerde yüzde 70.5’in üzerine çıkacaklarının sözünü de vererek, “Biliyoruz ki; Cumhuriyet devrimi bir kadın devrimidir. Edirne’nin kadınları, kızları kanların son damlasına kadar Cumhuriyete sahip çıkacaklardır. Bu seçimler bir yerel seçimdir. Diğer tarafı ile yerel seçimler herhangi bir Cumhuriyet Halk Partiliye herhangi bir İYİ Partiliye bir koltuk bulma seçimi değildir. Bu seçimlerde Milet İttifakının adayına oy verirken ona oy vermiyorsunuz, bizim onu koltuğa oturtma derdimiz yok, bizimde adaylar olarak koltuk derdimiz yok. Biz sizin yaşam şartlarınızın korunması için sizin özgürlükleriniz için en önemlisi hepimizin çoluğu çocuğu evlatları için Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet payidar kalsın diye sizlerden oy istiyoruz. İYİ Parti ile yaptığınız güç birliğinde Edirne’de almış olduğumuz 70.5 ‘Hayır’ oyu bizim yeni hedefimiz, buna emin olunuz ki; bütün yol arkadaşlarımla size söz veriyorum ki; Edirne’de 31 Mart akşamı 70.5 üzerinde bir oy alarak 16 belediye başkanlığını da milletimize, Cumhuriyet Halk Partimiz ve İyi Partimize armağan edeceğiz.” dedi.

KÖSE: “EDİRNE’YE TEŞEKKÜRLER”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ise, “Bu gün 162 yıl önce daha iyi çalışma koşulları için greve giden maalesef ki, maruz kaldıkları polis şiddeti sonucunda can veren New York’lu 120 şahsında, geçmişte ve günümüzde her mücadeleyi veren kadınları, işçileri ve ezilenleri anmanın günü. Hakları için mücadele ederken canlarını kaybeden 120 kadının onur günü aslında. Bugün kadının kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, sokakta ne giyip giymeyeceğine, hangi sokağa saat kaçta çıkıp çıkmayacağına, gülüp gülmeyeceğine, konuşup konuşamayacağına, çalışıp çalışamayacağına, hangi işi yapıp hangisini yapamayacağına karışanlara ‘sanane’ deme günü. Bugün cinsel şiddette mağdur yapanlara, eğitim dışı bırakanlara, çocuk yaşta evlendirmeye çalışanlara, çalışma hayatında sömürenlere, emeğine eşit ücret vermeyenlere ‘hayır’ deme günü. Burada 6 kadının hak ettiği yerde değerlendiren Edirne’ye teşekkürler. Bugün toplumsal yaşamda kadını çekmeye çalışanlara, sosyal yaşamda yapılan sözde iyileştirmelerle kadının çalışma hayatının dışına çıkarmak isteyenlere, bedeni üzerinde hak iddia edenlere birey olarak değil, eş anne namus gösterisi olarak görenlere kadın erkek eşitliğinin anlamazdan gelip fıtrata ters diyenlere ‘hadi oradan’ deme günü.” dedi.

KÖSE: “MART’IN SONU BAHAR OLACAK”

Köse, artık baharın gelmesini istediklerini ve buna inandıklarını söyleyerek, “Her emekçi kadın gibi bahar gelsin istiyoruz. Bu memlekete bahar gelsin artık, bu bahara hep birlikte ulaşabiliriz. Bizim olmayan bu krizin yükünü sırtımızdan atmak mümkün. Çünkü bu memleket bir kurtuluş mücadelesi verdi. Kurtuluş mücadelesi verirken biz kadınların gücüne, vicdanına, birlikteliğine ihtiyaç var. Gücümüzü birleştirelim, birbirimizden güç alarak Edirne’nin gücünü Anadolu’ya yayalım istiyoruz. Bize reva görülen yoksulluğu, şiddeti, eşitsizliği sonlandırmamız mümkün. Buna inanın, bende inanıyorum. Yaşamımızı kontrol altına almak isteyenlere karşı yan yana yürüyelim el elle verip sesimizi birlikte yükseltelim. Bizi düşman eden yalanlara değil, bizi birleştiren gerçeğimize ses verelim. Çünkü biz kadınlar paylaştıkça çoğalacağız. Çoğaldıkça güçleneceğiz, güçlendikçe bu düzeni değiştireceğiz. Değiştirmek bizim elimizde. Krize, eşitsizliğe karşı gücümüzün birlikteliğimiz, biz emekçi kadınlar için martın sonu bahar olsun diyoruz, bahar olacak diyoruz. Emek mücadelesinin 5 harf bir kelimeye sığdırılmış kadınların anısına saygıyla 8 Mart hepinize Kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: “GENEL BAŞKAN OLARAK MEMNUNİYET DUYMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada yapmış olduğu konuşmada, “Bu toplantı, seçim sürecinde yapmış olduğum bana göre en anlamlı toplantılardan birisi. Kadınların sayısal olarak fazla olduğu bir toplantıda, kadınlara hitap etmenin onurunu bana yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlarımız da konuştular ve kadınlar üzerine düşüncelerini ifade ettiler. Belediye Başkanımız özellikle kadınlarla ilgili yaptığı çalışmaların sadece Edirne için değil Türkiye için hatta bazı ülkelerde bile projelerinin örnek alınarak uygulandığını ifade etti. Tabi bundan CHP Genel Başkanı olarak memnuniyet duymamak mümkün değil. Çünkü her halükarda kadın erkek eşitliğini sağlamak, kadının hayatın her alanında bulunmasını istemek, omuz omuza çalışmak dünyanın en güzel işlerinden birisidir. Kırsal kökenliyim. Kırsalda kadının erkekten çok daha fazla çalıştığını biliyorum. Kente gelince kadın, bir anlamda dört duvarın arasında kalıyor. Çalışma, üretme ortamı bulamıyor. Dolayısıyla kadın erkek eşitliği dediğimiz o eşitlik, büyük ölçüde kayboluyor. Bunu sağlamak erkeklerden çok sizin işiniz. Siz mücadele edecek, hak isteyeceksiniz. Siz birlikte olacak ve birlikte mücadele edeceksiniz. Eğer birlikte mücadele ederseniz, sonuç alırsınız.” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU, AK PARTİLİ KADINLARA DA SESLENDİ!

AK Parti’ye oy veren kadınlara da seslenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Sizler gerçekten de seçme ve seçilme hakkını güçlendirmek istiyorsanız, hayatın her alanında daha fazla var olmak istiyorsanız, bütün kadınların bir araya gelip ortak mücadele ettiği bir platformun içinde olmak zorundasınız. Böyle olursanız o zaman daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmiş oluruz. Nüfusun yüzde 50’si kadın. Yüzde 50’si çalışacak, yüzde 50’si oturacak, öyle bir şey olmaz. Yüzde 100’ünün çalışması ve üretmesi lazım. Ürettiğini de hakça bölüşmesi lazım.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “KADIN HAREKETİNİN ARKASINDA ACI, GÖZYAŞI VE ONUR VARDIR”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 8 Mart tarihinin geçmişinden de bahsederek, “8 Mart 1857’de ABD’nin New York Eyaleti’nde binlerce kadın tekstil atölyelerinde çalışıyor. Günde 16 saat çalışıyorlar. İnsani koşullardan tamamen uzak. Aldıkları aylıklar, 16 saat çalışmalarına karşın yetmiyor. Kadınlar diyorlar ki, ‘Bu şartlarda neden çalışalım? Biz üretiyoruz, biz çalışıyoruz, biz alın teri döküyoruz, başkaları kazanıyor. Çalışmaksa tamam, üretmekse tamam ama hakça paylaşalım. Herkes bir şekilde bu kazancın ortağı olsun.’ Sonra grev yapıyorlar.  Binlerce kadın hak grevine çıkıyor. ‘Siz misiniz grev yapan?’ Fabrikalara kilitliyorlar ve yangın çıkıyor. 120 kadın hayatını kaybediyor. Bugün burada Kadınlar Gününü kutluyorsak, binlerce kadının verdiği ve 120 kadının hayatını kaybettiği bir günün anısına burada toplanıyoruz. O kadınlar bütün dünyaya örnek oldular. Biz bugün Kadınlar Gününü çiçeklerle kutluyoruz ama onun arkasında yatan derin bir üzüntü ve güçlü bir hak mücadelesi var. O nedenle kadın hareketi, sıradan bir hareket değildir. Kadının bilinci sıradan bir bilinç değildir. Kadının üretimi, sıradan bir üretim değildir. Alın teri ve göz nuru vardır. Hak aramak için hayatlarını feda etmişlerdir. Eğer bir insan hak arayabiliyorsa, insan kimliğine kavuşmuş demektir. Hakkını aramayan kişinin, hakkı verilmez. Hak aramak o nedenle çok değerlidir. Allah’ın isimlerinden birisi de, ‘Hak’tır. Hak aramak, hakkın peşinde koşmak, emeğini birilerine peşkeş çekmemek hepimizin ortak görevidir. Dünya kadın hareketinin arkasında böyle bir acı, böyle bir gözyaşı ve böyle bir onur kimliği vardır. Bu onur kimliği, bugün bütün dünya kadınlarını 8 Mart’ta buluşturan bir kimliktir.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: “HER YIL YENİ HAK TALEBİNDE BULUNMA GÜNÜNÜZ OLMALIDIR”

8 Mart’ın geçmişinden bahsetmeye devam eden Kılıçdaroğlu, “1910 yılında Danimarka’da Sosyal Demokrat kadınlar toplanıyorlar. 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olması konusunda bir karar alıyorlar ve karar oy birliğiyle kabul ediliyor. Sonraki yıllarda Birleşmiş Milletler de 16 Aralık 1977’de bu günü, artık bütün dünyada Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlamaya başlıyor. Bizde 1921 yılında kadınlar kutlamaya başlıyorlar. Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlamak yeterli mi? Hayır. Bu tarih, her yıl sizin yeni hak talebinde bulunma gününüz olmalıdır. Eğer bir yerde bir kadın sorun yaşıyorsa, o soruna bütün kadınların sahip çıkma zamanıdır.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “EN FAZLA DEĞERİ MUSTAFA KEMAL VERMİŞTİR”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kadınlara en fazla değer veren devlet adamının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyleyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu toprakların yetiştirdiği, dünyaya mâl olan ender devlet adamlarından birisidir. Kadınlara onun kadar değer veren ikinci bir devlet adamı yoktur. Cumhuriyet kuruldu, 3 Nisan 1930’da Medeni Kanunda değişiklik yapılıyor. Kadınlar, belediye başkanı ve belediye meclis üyeliklerine seçilebilir, diye. 3 yıl sonra kadınlar muhtar olabilirler, aza olabilirler kararı alınıyor. 1 yıl sonra 1934 yılında kadınlar milletvekili seçilebilirler kararı alınıyor. Mustafa Kemal, kadın hareketini ve kadının siyasal yaşamda ne kadar değerli olduğunu bilen bir insan. Dünyada kadın hareketine onun kadar değer veren ikinci bir lider tanımıyorum. Fransa’da kadınlar, Gazi Mustafa Kemal’in kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiği tarihten tam 10 yıl sonra 1944’te milletvekili seçme hakkına kavuştular. Japonya’da 1945 yılında, İtalya, Arjantin ve Meksika’da 1946 yılında, Çin’de 1947 yılında, Yunanistan’da 1953 yılında, Belçika’da 1960 yılında. Verilen bu hakkın ne kadar değerli olduğunu hepinizin bilmesini isterim.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: “CUMHURİYETLE BERABER KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ SAĞLANMIŞTIR”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Cumhuriyet kurulduğunda kadınlardaki okuma yazma oranının binde 8 olduğunu belirterek, “Bin kadından 8’i ancak okuma yazma biliyor. Erkeklerde yüzde 5-7, bazı araştırmalarda yüzde 8’e çıkıyor. Devasa bir Osmanlı İmparatorluğu’nu düşünün. Kadınların binde 8’i okuma yazma biliyor. O görkemli imparatorluğun neden battığını da düşünün. Onun küllerinden, kadın erkek birlikte mücadele ederek kurdukları bir Cumhuriyeti düşünün. Bu Cumhuriyete birlikte sahip çıktığımızı düşünün. Zaman zaman kartpostallarda fotoğraf olarak görürsünüz. Kadınların ‘Biz Cumhuriyeti Böyle Kurduk’ diye bir fotoğrafı vardır. Kucağında çocuk, omzundaki silahı cepheye taşıyan kadını düşünün. Başkanımızın dediği gibi, Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir. Kadının 2’nci sınıf bir vatandaş olarak görüldüğü çağdan, Cumhuriyetle beraber kadın erkek eşitliği sağlanmıştır. Kız çocuklarımız, kadınlarımız okumaya başladı. Kadının okuduğu, eğitim gördüğü bir toplumun yaşam standardı yüksektir. Kadın ne kadar okursa, yetiştireceği çocuk da o kadar eğitimli olacaktır. Bir toplumun yaşam düzeyini yükseltmek istiyorsanız, kadının okuması ve kadının hayatın her alanında çalışması gerekir.” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU İSTEDİ, GÜRKAN SÖZ VERDİ!

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan da birkaç istekte bulunarak, “Birincisi, seçildiği andan itibaren tüm ilin ya da ilçenin belediye başkanı olacak. Bu mahalle bana oy vermedi hizmet götürmeyeceğim, demeyecek. Ama bir yerde ayrıcalık istiyorum. Eğer bir mahalle yoksullar varsa, o mahalleye daha fazla hizmet götüreceksin. Çünkü o mahallede yaşayanların da hayat standardının yükselmesi gerekiyor. Bir şey daha istiyorum. Belediye Başkanı yatırım yapar. Az önce Belediye Başkanımız da saydı, çok sayıda yatırım var. Arıtma tesisinden tutun, meydanlara kadar güzel yatırımlar yapıldı. Kimin parasını harcıyor? Sizlerin parasını harcıyor. Demek ki, belediye başkanlarının bir görevi daha var. Harcadıkları her kuruşun hesabını vatandaşa verecekler. Sayın Başkan senden bir şey daha istiyorum. Her mahalleye en az bir tane kreş yapacaksın. Ne demek kreş? Bir anne çocuğunu oraya bıraksın, yemesi, içmesi, eğitimi orada yapılsın. Çocuklar sosyalleşsinler. Bir arada otursunlar, konuşsunlar, oynasınlar, eğlensinler. Anneleri de huzur içinde desin ki, ‘Çocuğumu kreşe bıraktım, ben gideyim pazarda alışveriş yapayım. Ya da gidip geziyim, çalışayım.’ Dolayısıyla hem bütçe yükü azaltılmış olur hem kadının biraz daha sosyalleşmesini sağlar.” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu isteklerine, “Söz veriyorum, yapacağım.” şeklinde cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU: “140 ÜLKE ARASINDA 130’UNCUYUZ”

Kadına yönelik şiddetten de bahseden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Siyasiler kadına yönelik şiddet arttığı zaman önlem almak zorundadırlar. Bu önlemin alınması konusunda CHP’ye düşen ne görev varsa, emin olun parlamentoda bunu yerine getiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkını pek çok batılı ülkeden çok daha önce, Türk kadınına tanıdığından bahsetmiştim. Geldiğimiz nokta nedir? Biraz ondan söz etmek isterim. Dünya Ekonomik Formunun, Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre, bu uçurumda Türkiye, 140 ülke içinde 130’uncu sırada, en diplerde. Bizden önde olan bazı ülkeleri sayayım. Burkina Faso, Katar, Kuveyt, Angola bizden önde. Demek ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette kadının hak ettiği değeri, kadına yeterince verememişiz. Bunun mücadelesini yapmak da sizin göreviniz. Siz bu görevi üstlendiğiniz ve yaptığınız sürece, biz her zaman size destek olacağız. Ben bunun sözünü CHP Genel Başkanı olarak veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu buradaki programın ardından, Modavizyon Firması’nı ziyaret etti. Firmanın yemekhanesinde işçilerle beraber yemek yiyen Kılıçdaroğlu, sonrasında firmanın bahçesinde ve içerisinde kadın çalışanlara karanfil hediye etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Modavizyon Firması Yönetim Kurulu ile görüştükten sonra Edirne’den ayrıldı.

Kerem Filiz






 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.