"KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ" AÇILDI

Yıldız Holding’in İslâm Eserleri koleksiyonunda yer alan 'hat eserlerinden' oluşan “Konuşan Yazılar” sergisi, Deveci Han Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide, bin 400 yaşındaki Kur’an-ı Kerim sayfalarıyla birlikte 36 hattatın imzasını taşıyan 50 eser yer alıyor.

"KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ" AÇILDI

Yıldız Holding’in İslâm Eserleri koleksiyonunda yer alan 'hat eserlerinden' oluşan “Konuşan Yazılar” sergisi, Deveci Han Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergide, bin 400 yaşındaki Kur’an-ı Kerim sayfalarıyla birlikte 36 hattatın imzasını taşıyan 50 eser yer alıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Aralık 2023 Çarşamba 00:00
"KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ" AÇILDI

“Konuşan Yazılar” sergisi, Deveci Han Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergiyi, 20 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretinde olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Edirne Deveci Han Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışını Edirne Valisi yunus Sezer, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Global Hukuk İşleri ve Kamu İlişkileri Başkanı İbrahim Taşkın, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, kurum müdürleri ile birlikte yaptılar. Açılışta konuşan Taşkın, Edirnelileri bu eserlerin manevi zenginliğini paylaşmaya çağırarak, şunları söyledi:

"Daha önce Anadolu’nun farklı illerinde yoğun bir ilgiyle karşılanan Konuşan Yazılar sergisinin şimdi de Edirnelilerle buluşuyor. Yıldız Holding olarak kuruluşumuzdan bu yana ülkemize sağladığımız ekonomik katkıların yanı sıra, yürüttüğümüz kültür ve sanat faaliyetleriyle de topluma fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Bu vesileyle, Holdingimizin Çamlıca kampüsündeki kalıcı sergi salonunda yer alan ve hat sanatının en nadide örneklerini bir araya getiren Konuşan Yazılar Sergisi’nden özel bir seçkiyi, ülkemizin farklı bölgelerindeki sanatseverlerle buluşturmayı amaçladık. Daha önce sergilediğimiz illerde yoğun ilgi gören ve hat sanatının öncü isimlerinin birbirinden değerli eserlerinden oluşan Konuşan Yazılar sergisini şimdi de Edirneli sanatseverlerle bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer'de yaptığı konuşmada, geçmişimize ışık tutan önemli koleksiyonu Edirne’de sergilenmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Gerçekten de Edirne payitaht bir şehir. Konya gibi, Bursa gibi, İstanbul gibi, hem Osmanlı döneminde hem de Osmanlı öncesinde bütün medeniyetimize ışık tutan bir çekirdek. Aynı zamanda Cumhuriyetimize yön veren önemli şehirlerden bir tanesi. Burada bu tür kültürel aktivitelerin yapılması bizleri mutlu etmektedir. Edirne insanı da sanata ve sanatçıya son derece önem veren, bu tür sergilere katılımın son derece fazla olduğu bir il. Bu açıdan da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önemli hat sanatçılarının baş eserlerinin ilimizde sergilenmesi, ilimizde misafir edilmesi bizim açımızdan son derece kıymetli. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından sergi gezilerek eserler hakkında bilgiler alındı.

Geleneksel İslam sanatının en güzel örneklerini bir araya getiren bu sergide Hâfız Osman (ö. 1698), Mahmud Celâleddin Efendi (ö. 1829), Yesârîzâde Mustafa İzzet Efendi (ö. 1849), Kazasker Mustafa İzzet Efendi (ö. 1876), Mehmed Şefik Bey (ö. 1880), Hasan Rızâ Efendi (ö. 1920), Hâmid Aytaç (ö. 1982) gibi pek çok kıymetli hattatın eserleri yer alıyor.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.