“KÖYLERDE KAÇ TAVUK OLDUĞUNU BİLE BİLİYORDUM!”

Geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle Demokrat Parti aday tanıtım toplantısına katılamayan Demokrat Parti Edirne İl Genel Meclisi 1. Sıra adayı Hamza Yasa, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. 1994-1999 yılları arasında da il genel meclis üyeliği yapan Yasa, bu dönemde de Edirne halkına en iyi hizmeti vermek adına aday olduğunu açıkladı.

“KÖYLERDE KAÇ TAVUK OLDUĞUNU BİLE BİLİYORDUM!”

Geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle Demokrat Parti aday tanıtım toplantısına katılamayan Demokrat Parti Edirne İl Genel Meclisi 1. Sıra adayı Hamza Yasa, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. 1994-1999 yılları arasında da il genel meclis üyeliği yapan Yasa, bu dönemde de Edirne halkına en iyi hizmeti vermek adına aday olduğunu açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mart 2019 Salı 08:56
“KÖYLERDE KAÇ TAVUK OLDUĞUNU BİLE BİLİYORDUM!”

Yasa, geçmiş dönemde yapmış olduğu hizmetlerden de bahsederek, “Ben il genel meclis üyeliği yaptığım dönemde 250 tane köy, 17 tane belde vardı. O dönem içerisinde o köylerin tamamında kaç tane tavuk olduğunu bilen bir adamım. Köylerin sorunları nedir, okul var mıdır, bu sorunları hep takip ederdik. Ancak artık bu sorunları bilen il genel meclis üyeleri yok.” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, Demokrat Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Sibel Barshan ve Demokrat Parti Edirne İl Genel Meclisi 1.sıra adayı Hamza Yasa dün sabah düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yasa, 1994-1999 yılların arasında il genel meclis üyeliği yaptığını ve hangi hizmetlerde bulunduğundan bahsederek yeni dönemde yapmak istedikleri hakkında da bilgi verdi.

“SİYASET GEÇİM KAYNAĞIM OLMADI, OLMAYACAK”
Demokrat Parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz’ın ardından konuşan Demokrat Parti Edirne İl Genel Meclisi 1. Sıra adayı Hamza Yasa, “Demokrat Parti ben siyasi hayatıma başladığımdan bu yana çizgisini hiç bozmadan siyasi hayatına devam eden bir jenerasyonun örneğidir. Biz Demokrat Parti olarak Edirne’de, Türkiye’de olduğu gibi köklü bir partiyiz. Son seçimlerde oy oranı yüz binlerle ölçülen bir partinin mensubuyuz. Bazıları bunu yok saymaya çalışıyor; ama tarih bunu kayıt ediyor. Partimizin Edirne’de 4 milletvekili çıkarttığını dönemler var. Bunları hatırlatmakta fayda var. İşçi bir babanın, işçi bir oğluyum. DSİ’den emekliyim. Geçimimi gazetecilik ve emekli maaşımla sağlıyorum. 35 yıldır köşe yazarlığı ve gazetecilik yapıyorum. Bu süreçte kimseye iftira atmadan, olayları yorumlayarak okuyuculara aktarmaya çalıştım. Gazetecilik benim geçim kaynağım; ama siyaset benim geçim kaynağım olmadı, olmayacak da. Bugünlerde bu makamları insanlar, hayat standartları yükseltmek için kullanıyorlar. Daha önce bir dönem il genel meclis üyeliği yaptım. Bizim zamanımızda il genel meclis üyeliğinin hiçbir ekonomik katkısı yoktu. 5 sene içerisinde 4 sene daimi encümenlik yaptım. Haftada 1 gün İpsala’dan Edirne’ye gidip geldim. Bu süreç içerisinde DSİ’de çalışırken ücretsiz mazaret izni yaptım. Emekli olurken bu dönemden eksik ücret alarak emekli oldum. Bir şeyler vererek görevimi yapmaya çalıştım. Siyaset zaten bir şeyler alma sanatı değil, verme sanatıdır. Ben Edirne halkına, Edirne’ye önemli katma değerler sağlayacağımı düşünüyorum. Bu düşüncülerle yola çıktım. Şartlarımızla ilgili bazı sıkıntılar var.” dedi.

“HAKTAN, ADALETTEN YANA OLACAĞIZ”
Yasa, seçilmeleri halinde Edirne halkı için her yerde mücadele edeceklerini belirterek, “Bizim amacımız, seçilirsek Edirne halkının il genel meclis üyesi olarak elimizden geldiği kadar her yerde, herkesin adına mücadele edeceğiz. Haktan, hakkaniyetten, adaletten, dürüstlükten, namustan yana olacağız. Dolayısıyla Edirne halkının layık olduğu hizmeti alabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tabi bunun için çalışmak gerekiyor. Ben il genel meclis üyeliği yaptığım dönemde 250 tane köy, 17 tane belde vardı. O dönem içerisinde o köylerin tamamında kaç tane tavuk olduğunu bilen bir adamım. Köylerin sorunları nedir, okul var mıdır, bu sorunları hep takip ederdik. Ancak artık bu sorunları bilen il genel meclis üyeleri yok. Ben bu işe karar verdiğim günden bu yana Edirne’nin bütün ilçelerinde, köylerinde neler var, neler yok, bunun araştırmasını yapıyorum. En son lokal olarak Edirne Merkez’in köyleriyle ilgili bir çalışma yaptım. 3 gün sonra köy gezilerime başlayacağım. Sonrasında Edirne Merkez’de çalışmalar yapacağım. İmkanlarımız doğrultusunda çok çalışmaya devam ediyoruz, Demokrat Parti olarak.  Partimizin kırmızı çizgileri Misak-i Milli ile çizilmiştir ve biz bu çizgileri bozmadan buradayız. Dolayısıyla benim tek hesap vereceğim yer Edirne halkı olacaktır. Arkadaşlarım, çevrem kırılır diye bir endişem yok. Edirne halkının daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim.” ifadelerini kullandı.

“PARTİLERİN OYUNA BİR EKSTRA OY GETİRECEK TEK ADAYIM”
Yasa, daha önce yapmış olduğu il genel meclis üyeliği döneminden de bahsederek, “1994-1999 yılları arasında il genel meclis üyesiydim. O dönem içerisinde 4 yıl daimi encümenlik yaptım. Bir kişinin 4 yıl arka arkaya daimi encümenlik yapması, az rastlanan bir olaydır. Biz il genel meclis üyesi olduğumuz zaman 161 tane içme suyu yoktu. Süloğlu yolu stabilizeydi. Süloğlu’na asfalt yaptık. Enez-İpsala yolunun açılışıyla ilgili çalıştık. Bugünlerde herkes çevreci. 1994 yılında ben il genel meclis üyesi olduğum dönemde, il genel meclisine sunduğum ilk öneri Ergene Nehri’ni kirleten tüm fabrikaların arıtma tesislerinin yapılmasını sağlamakla ilgiliydi. Bana Edirne halkı fırsat tanırsa, ben Edirne halkına layık olmak adına her şeyi yapacağım. Ben mevcut adayların içerisinde partilerin oyuna, ekstradan bir oy daha getirebilecek tek adayım. Mevcut il genel meclis üyesi adaylarının hiç birisi, kendi partilerinin aldığı oyun üzerinde oy alamayacaklar.” şeklinde konuştu.  

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.