MECLİS RESMEN GÖREVE BAŞLADI!

31 Mart Yerel Seçimlerinde oluşan Edirne’nin yeni Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Dün Edirne Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıyla yeni meclis üyeleri, resmen görevine başlamış oldu. Meclisin açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tüm belediye meclis üyeleriyle ‘Edirne’ ortak paydası adı altında Edirne’nin çıkarlarını, kendi çıkarlarımızın, parti çıkarlarımızın önüne koyarak çok faydalı hizmetler yapacağımıza eminim” dedi.

MECLİS RESMEN GÖREVE BAŞLADI!

31 Mart Yerel Seçimlerinde oluşan Edirne’nin yeni Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Dün Edirne Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıyla yeni meclis üyeleri, resmen görevine başlamış oldu. Meclisin açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tüm belediye meclis üyeleriyle ‘Edirne’ ortak paydası adı altında Edirne’nin çıkarlarını, kendi çıkarlarımızın, parti çıkarlarımızın önüne koyarak çok faydalı hizmetler yapacağımıza eminim” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Nisan 2019 Perşembe 10:02
MECLİS RESMEN GÖREVE BAŞLADI!

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından oluşan Edirne’nin yeni belediye meclisi, dün yapılan toplantıyla resmen göreve başladı. Recep Gürkan başkanlığında Edirne Belediye Meclis Salonu’nda toplanan yeni meclis, birçok önemli karar aldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Gürkan, tüm belediye meclis üyeleriyle birlikte Edirne ortak paydası altında çalışacaklarını belirtti.

GÜRKAN: “ORTAK PAYDAMIZ EDİRNE OLACAK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ilk meclis toplantısını, “31 Mart 2019 tarihinde ülkemizde yapılan Mahalli İdareler seçimleri sonucunda Edirne Halkı’nın özgür iradesi ile kullandığı oylarla seçilen Belediye Başkanı ve Edirne Belediye Meclisi’nin ilk toplantısına hoş geldiniz; şeref verdiniz. Öncelikle bugün bu topraklarda, bu güzel ülkede özgürce yaşamamızı sağlayan, bu toprak parçasını bize vatan yapmak için gözünü kırpmadan canını feda eden, minarelerimizden ezanların özgürce okunmasına, vatandaşlarımızın yurdumuzun her tarafında özgürce dolaşmasını, şanlı bayrağımızın gönderde sonsuza kadar özgürce kalmasını sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Önümüzdeki dönem Edirne Halkının hepimize verdiği yetkiyle Edirne’mize, Edirnelilere hayırlı görevler yapmayı nasip etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde bu meclise hizmet vermiş tüm meclis üyelerine de şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz 5 yılda Edirne Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Edirne ortak paydasında çok önemli işler yaptık. Bu dönemde de yine tüm belediye meclis üyeleri ile Edirne ortak paydası adı altında Edirne’nin çıkarlarını, kendi çıkarlarımızın, parti çıkarlarımızın önüne koyarak çok faydalı hizmetler yapacağımıza eminim. Çünkü Edirne’nin doğasından kaynaklanan barış şehri, huzur şehri, özgürlük şehri olma serüveni sonsuza kadar devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Meclisi’nin 1’inci maddesinde; Belediye Meclisi 1’inci ve 2’nci Başkanvekili seçilmesi için gizli oylama yapıldı. 19 oy alan CHP’li Meclis Üyesi Filiz Gencan Akın 1’inci Başkanvekili seçilirken, 19 oy alan CHP’li Meclis Üyesi Mevlüde Baş 2’nci Başkanvekili seçildi.

2’nci maddede katip üye seçimi yine gizli oy yöntemiyle gerçekleştirildi. CHP Grubu tarafından tüm katip üye adayları kadın adaylardan gösterildi. Yapılan oylama sonucu 20’şer oy alan CHP’li Emine Kahyalar, Nuray Yılmaz Geldi ve Duygu Şener, Belediye Meclisi Katip Üyeliğine seçildi.

3’üncü maddede Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti ve Murakebe Heyeti seçimi gerçekleştirildi. Burada Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Ziraat Odası Meclis Üyeleri ve ETSO Meclis Üyeleri de oy kullandı. Çiftçi Malları Koruma Heyeti seçimlerinde sandıktan 48 oy çıkarken, 47’si geçerli sayıldı. Murakebe Heyeti seçimlerinde ise sandıktan çıkan 49 oyun 49’u da geçerli sayıldı. Yapılan oylamanın ardından heyetler şu isimlerden oluştu:
Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti: Bülent Tabakpehlivan, İbrahim Özölmez, Şerif Arpa, Suat Tabakpehlivan ve İsmail Sancakçavuşu
Murakebe Heyeti: Fatih Bayrak, Tarık Kosva, Bülent Yıldırımlı, Abdullah Sancakçavuşu ve Bilal Çamlıöz

5’inci maddede faaliyet raporu okundu. Rapor okunurken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın salonda bulunmaması gerektiği için, Başkan Gürkan rapor okunana kadar koltuğunu 1’nci Başkanvekili Filiz Gencan Akın’a devretti. Bu sırada Başkanlık Heyeti’nin tamamı kadınlardan oluştu. 2018 faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

7’nci maddede Belediye Encümen Üyeliğine 3 üye seçimi, yine gizli oylama usulüyle gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucu, 19’ar oy alan CHP’li Meclis Üyeleri Abdullah Yeşen, Necamettin Attay ve Ayhan Murat Dursunoğlu Belediye Encümen Üyesi olarak seçildi.

8’inci maddede Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’ne 17 asil, 9 yedek üye seçimi gizli oylama usulüyle yapıldı. Bu oylama öncesinde CHP Grubu 15 asil üye önerdi. Yapılan oylama sonucunda Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin 17 asil üyesi şu isimlerden oluştu:
Filiz Gencan Akın(CHP), Duygu Şener (CHP), Nuray Yılmaz Geldi (CHP), Mevlüde Baş (CHP), Emine Kahyalar (CHP), Ayhan Murat Dursunoğlu (CHP), Ali Şükrü Atamgüç (CHP), Cenk Benakman (CHP), Engin Yağcılar (CHP), Mehmet Özçuhacı (CHP), Savaş Üner (CHP), Hakan Giyik (CHP), Abdullah Yeşen (CHP), Yaver Tetik (CHP), Ahmet Baran Yazgan (CHP), Engin Makak (AK Parti), Nergiz İnce (AK Parti)

9’uncu madde kapsamında yapılan oylama sonucunda, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne asil üye olarak Hakan Giyik, Savaş Üner, Ergün Dönmez; yedek üyeliğe ise Cenk Benakman ile Engin Yağcılar seçildi.

10’uncu madde kapsamında yapılan oylama sonucunda, İmar Komisyonu’na Ali Yazıcı, Mehmet Özçuhacı, Mehmet Çapoğlu oy birliği ile seçilirken; Filiz Gencan Akın, Hakan Giyik ve Mehmet İlktan da yine oybirliği ile Ulaşım Komisyonu’na seçildi. 

12’nci madde kapsamında ise Plan ev Bütçe Komisyonu Üyeleri belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu için önerilen Ali Şükrü Atamgüç, Engin Yağcılar ve Nergiz İnce oy birliği ile kabul edildi.

13’üncü Madde kapsamında Satış Komisyonu Üyeleri belirlendi. Satış Komisyonu’na ise Engin Yağcılar asil; Cenk Benakman’da yedek üye olarak seçildi.

14’üncü maddede Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu üyeleri belirlendi. Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’na da oybirliği ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan asil; Selçuk Çakır da yedek üye olarak seçildi.

15’inci madde kapsamında yapılan oylama sonucu, Tarihi Kentler Birliği’ne oy çokluğu ile Ali Yazıcı asil, Filiz Gencan Akın da yedek üye olarak seçildi.

16’ncı madde kapsamında yapılan oylama sonucu, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’ne (TRAKYAKENT) oy çokluğu ile Necmettin Attay, Ergün Dönmez asil üye; Ali Yazıcı da yedek üye olarak belirlendi.

17’nci madde kapsamında yapılan oylama sonucu, Nuray Yılmaz Geldi ve Duygu Şener oy çokluğuyla Marmara Belediyeler Birliği’ne asil üye olarak seçilirken, Savaş Üner de yedek üye oldu.

18’inci madde kapsamında, Mevlüde Baş ve Cenk Benakman Meriç Belediyeler Birliği’nin asil üyeleri olurken; Hakan Giyik’te yedek üye olarak belirlendi.

19’uncu madde kapsamında, Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’na Cenk Benakman, Savaş Üner ve Ayhan Dinç oybirliği ile seçildi.

20’nci madde kapsamında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyeleri belirlendi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne Ahmet Baran Yazgan, Ayhan Murat Dursunoğlu asil üye; Selçuk Çakır, Hakan Giyik yedek üye olarak belirlendi.

Kerem Filiz



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.