MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasında “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında düzenlenen etkinlikler, kentimizde de yapılıyor.

MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasında “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında düzenlenen etkinlikler, kentimizde de yapılıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ekim 2021 Perşembe 06:55
MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI KAPSAMINDA  BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ülkemizde her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasında “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında etkinlikler gerçekleştiriliyor. Edirne’de de bu kapsamda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmekte. Edirne Valisi Ekrem Canalp’ in eşi Dr.Ayten Canalp’in öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile meme kanseri ile ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Seminer, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Mustafa İshak Yıldırım açılış konuşması yaptı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Selma Heves Yılmaz’ın “Kanser Taramaları ve KETEM İşleyişi” ile ilgili sunumu ile devam eden program, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Melda Canbaz’ın meme kanseri ile ilgili bilgilendirme sunumunun arkasından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programın sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanıp illere gönderilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi açıldı. Ayrıca oluşturulan stantlarda katılımcılara Kendi Kendine Meme Muayenesi, KETEM ve meme kanseri taramaları ile ilgili broşürler dağıtılarak ve afişler sergilendi.

Programın bitiminde katılımcılar topluca Edirne Saraçlar Caddesi üzerinde açılan Meme Kanseri Farkındalık Standını ziyaret ettiler. Bu standa da vatandaşlara konuya ilişkin broşürlerler dağıtılarak, farkındalık oluşturması amacıyla pembe renkli fular ve kurdeleler dağıtıldı.

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.