SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KARA KALEM ESERLERİ SERGİLENDİ

Edirne’de 11 sağlık çalışanı “Sağlık için sanat karakalem sergisi” açtı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KARA KALEM ESERLERİ SERGİLENDİ

Edirne’de 11 sağlık çalışanı “Sağlık için sanat karakalem sergisi” açtı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Mayıs 2022 Salı 06:05
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KARA KALEM ESERLERİ SERGİLENDİ



İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devecihan Kültür Merkezi'nde açılan sergide 11 sağlık çalışanının karakalem çalışması 33 eseri yer alıyor.
Serginin açılışının ardından, ziyaretçilerle birlikte sergi gezildi. Serginin gezilmesinin ardından basın mensuplarına bilgi veren Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Dr. Bayram Çiçek, Edirne’ye sağlık hizmetlerini değerlendirmek için geldiği belirterek, böyle güzel bir serginin açılışını yapmanın ad mutluluğunu da yaşadığını bildirdi.
Bayram Çiçek, açıklamasına “11 sağlık çalışanı arkadaşım Halk Eğitim Merkezi'nin 3 aylık kursunda daha önce karakalem çalışması yapmamış olmasına rağmen oldukça iyi seviyede kara kalem çizmeye başladığını gördük.  Yaptıkları eserleri de burada sergi haline getirdiler. Yoğun bir çalışma ortamında pandeminin içerisinde çalışan arkadaşlarımın ruhlarını dinlendirmek ve sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla yaptıkları bu çalışma için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın 33 tane karakalem çalışmasını ziyaret edip kendilerinden bilgi aldık. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi personeli Sezen Üçüncüoğlu, da “Bazen zaman zaman çalışırken iyi şeylere de tanık oluyoruz. Belki resim çizmek bizim bir savaş aracımız. Özellikle pandemi sürecinden sonra hepimizin bu yöne yönelmesi hepimizi rahatlattı. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Eserleri sergilenen kursiyerlerin isimleri ise şöyle:
Yıldıray Çetintaş, Hande Özdemir, Sezen Üçüncüoğlu, Neslihan Yılmaz, Damla Ekin, Ayşe Akar, Şirin Mehmetoğlu, Abdül Baki Yazıcı, Dilara İpek, Çiğdem Kazanç Gere, Deniz Solakoğlu
Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.
Yavuz Göktaş


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.