ŞENLİK BAŞLADI

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Öğrenme Şenlikleri başladı.

ŞENLİK BAŞLADI

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Öğrenme Şenlikleri başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Mayıs 2019 Cuma 08:26
ŞENLİK BAŞLADI

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Edirne Valiliği’nin himayelerinde Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Öğrenme Şenlikleri dün Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kurum müdürleri katılım gösterdi.

ARPACI: “ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı burada yaptığı konuşmada, “Bugün Edirne eğitim camiası olarak çok önemli bir günü yaşıyoruz. Sayın Valimizin himayelerinde 2-3 Mayıs tarihlerinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızın 2018 -2019 eğitim öğretim süresi içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaların Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Öğrenme Şenlikleri ile sunumlarını birlikte gerçekleştireceğiz. Bu şenlikler süresince okullarımızda ve halk eğitimlerimizde, eğitim öğretim etkinliklerimizi kamuoyu ile paylaşarak Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde eğitim ve öğretim kazanımlarını desteklemeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Eski Camii çevresinde bulunan kadın emek pazarında ve Saraçlar Caddesi’nde 76 standımız kurulmuştur. 41 stantlarımızda ise okullarımızda gerçekleşen ve ödül kazanmış bir çok projemiz öğrencilerimiz tarafından tanıtılacaktır.30 stantta Edirne Merkez ve ilçe halk eğitim merkezlerinde bulunan kursiyerlerimizin ürünleri uygulamalı olarak sergilenerek öğrenme etkinliği gerçekleştirilecektir. Ayrıca 5 stantta Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve etkinlik stantları oluşturulmuştur. Saraçlar Caddesi’ne kurulan sahnede 2 gün süresince öğrencilerimiz tarafından halk oyunları, dans gösterileri ve müzik dinletileri gibi 46 adet sahne sunumu gerçekleşecektir. Bilim Kültür ve Spor Şenlikleri süresince kadına şiddet temalı resim sergisi, geleneksel Türk İslam sanatları, karma resim sergisi ve fırçam tomurcuk sergileri açılışları yapılacaktır. 3 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan bir bahar akşamı müzik ve şiir dinletisi ile Bilim, Kültür ve Spor Şenlikleri tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

VALİ CANALP: “ÖĞRENCİLERDEKİ DEĞİŞİMİ HEP BERABER GÖRECEĞİZ”

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise, “Eğitimde, her zaman yeni yaklaşımlar, yeni arayışlar söz konusudur. Bizim ülkemizde de sürekli yeni arayışların içerisindeyiz. Bilim ve teknoloji Dünya ve Türkiye’de sürekli gelişim ve değişim içerisinde. Bu gelişme bazen eğitimden kaynaklanıyor. Bazen de teknolojideki, bilimdeki değişim ve gelişim eğitimi de etkiliyor. Bugün Türkiye’de yeni bir eğitim paradigması gündemdedir. Eğitimde 2023 vizyonu çerçevesinde artık okullarımızda klasik eğitim misyonun daha ötesinde yeni eğitim yaklaşımları söz konusudur. Bugün burada açılışını yapmış olduğumuz bu etkinlikle esas itibariyle eğitimdeki bu yeni hava için, yeni felsefesinin, yeni paradigmanın uygulamasıdır. Bunun öğrencilerimizdeki değişimdeki farklılığı hepimiz beraberce göreceğiz. Görmüş olduğumuz bu atölyeler, etkinlikler Edirne’nin öğrencilerinin önümüzdeki yıllarda nasıl bir yaklaşımla eğitim ve öğretim göreceklerinin en somut göstergesi olacaktır. Bizler hepimiz görüyoruz ve biliyoruz ki, eğitimdeki klasik yaklaşım artık değişmek zorunda. Mutlaka teorik eğitim yine anlamlı, yine önemli. Ancak bu teorik eğitimin çok daha dışında yaşayarak hayatın içerisinde bilerek öğrenmek çok daha değerli ve kıymetli hale geliyor. Eğitimdeki bu yeni yaklaşımı da bizler yakalayabilmek anlamında önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında şuanda bütün Edirne’nin okullarında bir ihtiyaç analizi yapıyoruz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.