SESSİZ YÜRÜYÜŞTE 10’UNCU HAFTA

Trakya Üniversitesi(TÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, "Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor” sloganı ile sessiz yürüyüşlerine devam etti.

SESSİZ YÜRÜYÜŞTE 10’UNCU HAFTA

Trakya Üniversitesi(TÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, "Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor” sloganı ile sessiz yürüyüşlerine devam etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Ocak 2024 Pazar 12:00
SESSİZ YÜRÜYÜŞTE 10’UNCU HAFTA

TÜ Tıp Fakültesi öğrencileri İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etme amacı ile aldığı “Sessiz Yürüyüşlerine” devam ediyor.

Her Cumartesi günü toplanan öğrenci grubu gerçekleştirdiği sessiz yürüyüşün ardından Saraçlar Caddesinde basın açıklaması yaparak Filistin halkının gündemden düşmemesi için çaba harcıyor.

Öğrenciler adına konuşan Muammer Morkoç, şunları söyledi:

Terör devleti İsrail, Filistin topraklarında bütün dünyanın gözü önünde sivilleri öldürmeye, hastaneleri bombalamaya devam ediyor. Bütün bu yaşananlara rağmen insan haklarından bahsedenlerin, eşitlik, adalet ve hukuk üstünlüğünü vurgulayanların haftalardır bu zulme sessiz kaldıklarını, hatta terör devletini desteklediklerini görüyoruz.

Bu yapılanları asla unutmayacağımızı burada tekrar vurguluyoruz. Bugün biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak terör, soykırım ve işgale karşı yürüyüşümüzün 10. haftasındayız. Ülkemizde ve bütün dünyada Filistin gündeminin soğuduğuna, çoğu insanın hiçbir şey yaşanmamış gibi hayatlarına devam ettiğine üzülerek şahit oluyoruz.

Biz burada konfor içinde yaşamaya devam ederken Gazze halkı tam 105 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor. Bizler çocuklarımız hasta olduğunda o gece uyuyamazken Gazze'de değil 1 çocuğunu, 3-4 çocuğunu kaybetmiş annelerin sözlerini, soğukkanlılıklarını, imanlarını hayranlıkla izliyoruz!

Terör devleti İsrail tarafından uygulanan zulümlere rağmen korkmadan mücadele eden Gazzeli kardeşlerimizi, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz.

Buradan devletimize ve yetkililere sesleniyoruz: "Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız."

Gazze'de masum insanlar can verirken biz, burada rahatımızdan vazgeçmiyorsak kendi vicdanımızı sorguya çekelim. "Ne yapabiliriz?" diye soranlara diyoruz ki: "Halk olarak en güçlü silahımız boykottur."

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.