Edirne’de, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Rumeli’ye has soğanlı köfte tanıtımı ve tadımı gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ilgi büyüktü.
Etkinlikte, soğanlı köftenin yapımını ve sunumunu Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek-İçecek Hizmetleri bölümü öğrencileri üstlendi. Genç şef adaylarının sergilediği inovatif sunumlar büyük beğeni toplarken, katılımcılar tarafından yoğun alkış aldı.
Tanıtımda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan köftelerin kültürel miras açısından önemine dikkat çekti. “Anneanne ve babaanne köftelerinden ilham alınarak hazırlanan bu tarifler, geçmişin izlerini taşıyor ama geleceğe hitap eden bir sunumla genç kuşaklara aktarılıyor,” diyen Soytürk, öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunan bu tür etkinliklerin değerli olduğunu vurguladı.
Etkinliğe Edirne’nin tanınmış şeflerinden Hasan Çetin de katıldı. Köftenin tadımını yapan Çetin, öğrencilere önerilerde bulundu ve deneyimlerini paylaştı.Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin Edirne genelinde devam edeceği belirtildi.
Mert Hamarat

