TOHÖB’ÜN TALEBİ, VERGİSİZ AKARYAKIT

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Başkanı Hakan Giyik'inde yönetim kurulu üyesi olduğu, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurul sonrası yaptığı ilk açıklamada hükümetten vergisiz akaryakıt talep etti.

TOHÖB’ÜN TALEBİ, VERGİSİZ AKARYAKIT

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Başkanı Hakan Giyik'inde yönetim kurulu üyesi olduğu, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurul sonrası yaptığı ilk açıklamada hükümetten vergisiz akaryakıt talep etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Haziran 2022 Pazartesi 06:00
TOHÖB’ÜN TALEBİ, VERGİSİZ AKARYAKIT

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Yönetim Kurulu Olağan Genel Kurul sonrası ilk toplantısını yaparak görev dağılımı ve esnaflarımızın içinde bulunduğu zor durum ve çözüm önerisine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Sektörümüzün en önemli gider kalemi motorin son 1 yılda  %258 zamlandı. Ayrıca yedek parça, lastik, sigorta ve şoför maliyetleri gibi %300 ve üzerinde artışlar yaşanmıştır. Birçok ilimizde esnaflarımız yakıt alamadıkları için çalışamıyor, işini, geçim kaynağını kaybediyor.

Uzun yıllardır önemli yatırımlar yaparak kamu hizmetini aksatmadan yapmaya gayret eden ve Türkiye'de tek ücretsiz hizmet yaptırılan özel halk otobüsleri sahipleri ve direk veya dolaylı istihdam edilen on binlerce insan işsiz kalmak üzeredir.

Birçok belediye de bütçeleri yetersiz olduğu gerekçesiyle destek vermemekte, ulaşıma zam yapmamakta ve farklı uygulamalarla maliyetinin onda birine yolcu taşıtmaktadırlar.

Sektörümüzün yok olmaması için acilen Vergisiz akaryakıt verilmeli, Ücretsiz taşımaya kalıcı çözüm önerilerimiz dikkate alınmalı, Yeni araç alma imkanı kalmayan esnaflarımıza teşvik paketleri uygulanmalıdır.

Çözüm; Denizcilik sektöründeki mazot fiyat uygulamasının ücretsiz yolcu taşımacılığı yapan toplu taşımada da acilen uygulanması gerekmektedir.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU ZİYARETİ

TOHÖB Başkanı Ercan Soydaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Genel Kurul sonrası çalışmalarına hızlı başladı.

TOHÖB Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, TŞOF Başkan Vekili Mehmet Yiğiner ve KESOB Başkanı Ahmet KUYBU ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu  ziyaret ederek, Özel Halk Otobüsü esnafımızın son dönemde yaşadığı sorunları, talep ve beklentilerimizi iletti.

Görüşmede Özel Halk Otobüslerinin TBMM bünyesinde çözülecek sorunlarına ilişkin İçişleri Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve kuruluşunun da katılacağı bir komisyon oluşturularak kısa sürede çözüm üretilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.