TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Oğuz Kurum’a ait olan tesisin Türkiye’nin en modern yemek üretim tesislerinden birisi olduğunu ifade etti. Tanrıkulu, tesis hakkında bilgi aldı.
İş İnsanı, TÜMKİAD Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum ise tesis hakkında bilgi verdi. Kurum, pandemi nedeniyle yatırımların durma noktasına geldiği bir dönemde, Türkiye’nin en modern ve büyük yemek fabrikalarından birini tamamlamış olmaktan ve yatırımı, şirketlerinin kuruluşunun 26. yılında hizmete açmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çalışanlarımızla birlikte verimlilik çalışmaları yaparak, yeni tesisimizi tasarladık. Son teknolojiye sahip ekipmanlar ile ISO Kalite Sistemlerine uygun, iş sağlığı güvenliği (İSG), gıda güvenliği, alanların optimum kullanımı, maksimum verimlilik ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak projeyi hayata geçirdik. Yalın üretim felsefesi ve tekniklerinin kullanıldığı Yemek Üretim Fabrikasını 2021 yılında 180 günde tamamlayarak, hizmete açmış olduk. Bu gün tam anlamı ile otomasyon yemek üretimine başlamış bulunmaktayız” dedi.
TÜMKİAD Edirne İl Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Kurum, şunları söyledi:
“Biz iş dünyası derneği TÜMKİAD ailesi olarak oturma dönemini bıraktık. Hiçbir konuda suçlu aramaya gerek yok, her konuda çözüm üretmemiz lazım. Ticaret para ile olur, siyaset insanla yapılır, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticiliği, yani devlete ve millete hizmet adam ile yapılır. Bu ülkenin ve milletin artık kardeşliğe, huzura, birliğe ihtiyacı var. Türkiye’de istikrarın oluşmasını engellemek için yapılandırılan, illegal fraksiyonlara karşı bir olmalıyız, bütün olmalıyız.
Adem ile Havva’nın rengi ne ise, Türk Bayrağının rengi ne ise bizim rengimiz de odur. Yoksa ülkeyi elimizden götürecekler.”
Gözde Kabasakal
