ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİ!

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, pandemi dolayısıyla ülkelerine dönemeyen uluslararası öğrencilere battaniye, şal ve konserve et yardımında bulundu.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİ!

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, pandemi dolayısıyla ülkelerine dönemeyen uluslararası öğrencilere battaniye, şal ve konserve et yardımında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Aralık 2020 Pazartesi 06:23
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİ!

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından, Covid-19 salgını nedeniyle ülkesine dönemeyen öğrencilere yardım eli uzatıldı. Özellikle Ramazan ve Kurban bayramında çeşitli yardımlarda bulunduklarını aktaran Dernek Başkanı Hakan Çalışkan, kış mevsimi nedeniyle de AFAD İl Müdürlüğü, Edirne İnsani Yardım Derneği ve Türk Kızılayı’nın destekleriyle uluslararası öğrencilere battaniye, şal ve konserve et yardımında bulunduklarını söyledi. Ayrıca öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemesi için sürekli iletişim halinde olduklarını ifade eden Çalışkan, sokağa çıkma yasaklarında öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirmeleri için kitap ve dergi dağıtımı da gerçekleştirdiklerini belirtti.

“ÜLKELERİNE GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERİMİZE YARDIM ELİ UZATTIK”

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, pandemi sürecinde ülkesine dönemeyen uluslararası öğrencilere belirli aralıklarla yardım eli uzatıldığını söyleyerek, “Biz bu pandemi sürecinde özellikle ramazan ayında erzak kolisi, et gibi gıda ürünleri ile ramazan ayı boyunca üç kere öğrencilerimize yardımcı olduk. Pandemiden dolayı sınırların kapalı olması dolayısıyla öğrencilerin çoğu Edirne’de kaldı. Ülkelerine gidemeyen öğrencilerimize yardım eli uzattık. Çeşitli kurumlardan ve farklı STK’lardan destek alarak bu yardımları gerçekleştirdik. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan kahvaltılık yardımı almıştık, onların dağıtımını yaptık. Hayrat Vakfı Edirne şubesinden destek aldık. Türk Kızılay’ı Edirne şubesi, İnsani Yardım Derneği, Edirne Belediyesi, Edirne Pazarcılar Odası, Diyanet Vakfı Edirne şubesinden destek aldık. Artı olarak bağışçılarımızdan destek alarak bu yardımları gerçekleştirdik. Yine Kurban Bayramında da kurban bağışında bulunan vatandaşlarımız, gönüllülerimiz oldu. Kurban bayramı öncesi ve sonrasında kıyafet yardımında bulunduk.” dedi. 

“SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Çalışkan, pandemi sürecinde Edirne’de kalan uluslararası öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Bugün de yine AFAD Edirne İl Müdürlüğü, Edirne İnsani Yardım Derneği ve Türk Kızılay’ının desteği ile 250 adet battaniye dağıtımı yapacağız. Bayan öğrencilerimize de şal dağıtımımız olacak. Ve bir de konserve kuşbaşı et Türk Kızılay’ı tarafından temin edildi; onları da 80 öğrencimizin evine dağıtacağız. Edirne’de hem maddi açıdan ülkelerine gidemeyen hem de eğitimine devam ettiğini için gidemeyen 300’e yakın öğrencimiz bulunuyor. Eğitimler online olarak devam ediyor ve öğrencilerimiz de bu şekilde eğitimlerine devam ediyor. Biz de onlara kendilerini yalnız hissetmemeleri için online olarak görüşmelerimizi yapıyoruz. Maddi ve manevi bir ihtiyaçları olduğunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de kış aylarının başında böyle bir yardımda bulunmak istedik. Ve pandemi dolayısıyla sokağa çıkma yasağı kapsamında tüm öğrencilerimiz evlerinde ve boş vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirmeleri için kitap ve dergi dağıtımı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.