Flaş Haber
Kapat

VEJETARYENLERİN TERCİHİ İSTİRİDYE MANTARI

Eşsiz lezzetiyle eti aratmayan ve kilosu 15 liradan satılan istiridye mantarı, vejetaryenler tarafından yoğun talep görüyor.

VEJETARYENLERİN TERCİHİ İSTİRİDYE MANTARI

Eşsiz lezzetiyle eti aratmayan ve kilosu 15 liradan satılan istiridye mantarı, vejetaryenler tarafından yoğun talep görüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ağustos 2019 Pazartesi 08:24
VEJETARYENLERİN TERCİHİ  İSTİRİDYE MANTARI

Cumartesi pazarı esnaflarından istiridye mantarı yetiştiricisi İbrahim Kaçak, mantarın tadının ete çok benzediğini ifade etti. Mantarın özellikle vejetaryenler tarafından sıkça tercih edildiğini belirten Kaçak, haftada 500-600 kilo istiridye mantarı sattığını dile getirdi.

“TADI ETE ÇOK BENZİYOR”

İstiridye mantarı yetiştiricisi ve satıcısı İbrahim Kaçak, istiridye mantarının kilosu 15 TL’den sattıklarını belirterek,  “İstiridye mantarını kapalı seralarda kendimiz üretiyoruz. Klimalarla sıcaklığı sürekli ayarlıyoruz ve dolayısıyla maliyeti yüksek oluyor. Vatandaşlar istiridye mantarını tanımıyorlar. Biz vatandaşlara tanıtmak için, tadını öğrenmeleri açısından pazarda da sacda yağ ile pişirerek ikram ediyoruz. Vatandaşlara istiridye mantarını tanıtmaya ve sevdirmeye çalışıyoruz. Bu mantarı öğrenen ve yiyen bir kişi, bir daha başka mantar çeşitlerine yönelmiyor. Çünkü soyma ve yıkama derdi yok ve çok lezzetli. Vatandaşların istiridye mantarı alırken dikkat etmeleri gereken nokta, mantarın taze olması. İstiridye mantarı bir bitki ancak ete çok benzer bir tadı var. Dolayısıyla vejetaryen vatandaşlar sıkça istiridye mantarını tercih ediyor. Edirne’de bu mantarı yalnızca ben üretiyorum ve satıyorum. Çevre illerdeki pazarlara da gidiyoruz. Haftada ortalama 500-600 kilo mantar satıyoruz. Bazen mantar yetiştiremediğimiz zamanlar oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.