BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Edirne Valiliği öncülüğünde Keşan’da düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla umut dolu görüntülere sahne oldu. Vali Yunus Sezer ve protokol üyeleri, orman yangınlarında zarar gören alanlara fidan dikerek yeniden yeşeren bir Edirne’nin temellerini attı.

BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Edirne Valiliği öncülüğünde Keşan’da düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla umut dolu görüntülere sahne oldu. Vali Yunus Sezer ve protokol üyeleri, orman yangınlarında zarar gören alanlara fidan dikerek yeniden yeşeren bir Edirne’nin temellerini attı.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
11 Kasım 2025 Salı 00:00
BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Edirne, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde bir kez daha doğa seferberliğiyle nefes aldı. Valiliğin öncülüğünde, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” temalı fidan dikme etkinliği, Keşan’da geniş bir katılımla gerçekleşti.

Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Kaymakamı, Belediye Başkan Vekili, Garnizon Komutanı, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda doğasever katıldı. Katılımcılar, orman yangınlarında zarar gören alanlara fidan dikerek doğaya yeniden can verdi.

Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye gelen Keşan Orman İşletme Müdürü Ulaş Ahatoğlu, ormanların sadece çevre değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik hayatın da temel direği olduğunu vurguladı.

Ahatoğlu konuşmasında, “Yangınlarda zarar gören her metrekareyi yeniden yeşil vatanın bir parçası haline getirmek için kararlıyız. Bu yıl sadece Keşan bölgesinde 2 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Amacımız, doğayı yeniden canlandırmak ve bu bilinci çocuklarımızla birlikte büyütmektir.” dedi.

Daha sonra konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, orman yangınlarına karşı yürütülen mücadeleye değinerek, “Geçtiğimiz yıl Edirne’de altı büyük çaplı yangın meydana geldi. Her yanan ağacın yerine daha fazlasını dikme sözü verdik. Bu yıl hedefimiz, Edirne genelinde 1 milyon fidanı toprakla buluşturmak. Bugün burada, o hedefin ilk adımlarını atıyoruz. Her dikilen fidan, geleceğe bırakılan bir nefes, bir mirastır.” dedi.

Vali Sezer ayrıca, 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ufuk Özünlü’nün başlattığı “1 Milyon Fidan Projesi”ne 100 bin fidan desteği vereceğini hatırlatarak, “Bu tür gönüllü katkılar, Edirne’nin çevre bilinciyle nasıl öncü bir şehir olduğunu bir kez daha göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar hep birlikte fidan dikim alanlarına geçti. Ellerine küreklerini alan minik öğrenciler, büyükleriyle birlikte geleceğe nefes oldular. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, fidan dikiminin ardından ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.