MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında yürütülen "Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)" projesini Türkiye’de uygulayan 11 belediyeden biri olarak, kentte uyguladıkları projelerle Roman vatandaşları her konuda güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında yürütülen "Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)" projesini Türkiye’de uygulayan 11 belediyeden biri olarak, kentte uyguladıkları projelerle Roman vatandaşları her konuda güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
22 Eylül 2022 Perşembe 00:00
MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Edirne Belediyesi,  Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında yürütülen "Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)" projesini Türkiye’de uygulayan 11 belediyeden biri olmuştu. ROMACTED Program Yöneticisi Marina Vasic, Kosova Yöneticisi Sakibe Jashari, Türkiye Proje Yöneticisi Defne Acar, Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus, ROMACTED Edirne Kolaylaştırıcısı Nilay Karadeniz, Selcuk Karadeniz ve Ali Kınalı Edirne’ye gelerek, uygulanan çalışmaları yerinde inceledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu eşliğinde  Edirne Belediyesi ROMACTED Çocuk Evi'ni, Roman mahallelerini ve Roman gençlerini de ziyaret eden heyet, Edirne Belediyesi’nin uyguladığı projelerin tüm belediyelere örnek olduğunu söyledi.

Heyet daha sonra Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Roma Active Albania ve ERGO Network ortaklığında yürütülen ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin Türkiye yürütücüsü olduğu “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Kadınının Değişim Gücü“ projesi çerçevesinde düzenlenen “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülünün de sahibi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

Misafirlerini Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Romanlar ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “İnsana dokunan her işte biz varız, var olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Edirne’nin Roman dostu bir şehir oluğuna dikkat çeken Başkan Gürkan, “Roman kardeşlerimizin her konuda daha da güçlenmesi adına başarılı işlere imza atmaya devam edeceğiz. Tüm dünyada insanlar eşit hala gelene kadar ve dünyanın bütün kaynaklarından, bütün zenginliklerinden eşit bir şekilde faydalanana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.09.2022 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.