CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, partilerinin emeklilerin zam oranlarının artırılması ve sellanen zam verilmesi için verdiği önergenin AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini vurguladı.
Yazgan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TBMM Genel Kurul'undaki çalışmaların sona erdiğini bildirdi. Ayrıca paylaşımda emeklilerin dört gözle beklediği zam oranlarının artırılmasıyla ilgili CHP olarak önerge verdiklerinin de altını çizen Yazgan, paylaşımında şunlara yer verdi:
“Emekli aylıklarına yapılacak yüzde 25’lik zam oranının artırılması ve seyyanen zam verilmesi için verdiğimiz önerge AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Yine AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1.457.288.394.030,00 TL’ye kadar borçlandırma yetkisi verildi.
Emekliye gelince bütçe tam takır diyenler saraya gelince elini korkak alıştırmadı. AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla sarayın kağnısı dağdan aştı, emeklinin kağnısı düz yolda şaştı!”
Yavuz Göktaş
