Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Edirne’de düzenlenen Yeşilay Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası sona erdi.
Meriç Nehri’ndeki 100. Yıl Kürek Parkuru, şampiyona boyunca genç kürekçilerin mücadelesine ev sahipliği yaptı. Cuma günü gerçekleştirilen eleme müsabakalarıyla başlayan organizasyonda sporcular, hafta sonundaki final yarışlarında dereceye girebilmek için kürek çekti.
Şampiyonaya farklı kentlerden 20 kulüp katılırken, yaklaşık 300 sporcu çeşitli yaş kategorilerinde mücadele etti. Genç sporcuların kıyasıya yarıştığı organizasyonda ekipler, kategorilerinde Türkiye şampiyonu olabilmek için parkurda performans sergiledi.
FENERBAHÇE BİRÇOK KATEGORİDE ZİRVEDE
Şampiyonada 15 yaş altı erkekler ve kadınlarda Fenerbahçe şampiyonluğa ulaştı. 17 yaş altı erkekler kategorisinde Beşiktaş birinci olurken, aynı yaş grubunun kadınlar kategorisinde Fenerbahçe zirvede yer aldı.
19 yaş altı erkeklerde Galatasaray Türkiye şampiyonluğunu elde ederken, kadınlarda ise Fenerbahçe şampiyon oldu.
Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporcu ve takımlar için ödül töreni düzenlendi. Başarılı ekiplerin kupa ve madalyaları törenle takdim edildi.
Edirne’de Meriç Nehri üzerinde gerçekleştirilen organizasyon, genç sporcuların rekabetinin yanı sıra kentin önemli spor organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yapmasını sağladı.
Haber Merkezi




