SINIRDA KURUMLAR ARASI GÜÇ BİRLİĞİ
SINIRDA KURUMLAR ARASI GÜÇ BİRLİĞİ
İçeriği Görüntüle

Edirne’de öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görebilmesi amacıyla Okul Güvenliği Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ilgili kurum temsilcileri ile Belediye Başkanı Filiz Gencan katıldı.

Toplantıda, eğitim öğretim yılı boyunca alınan mevcut tedbirler gözden geçirilirken, uygulamaya konulması planlanan ilave önlemler de değerlendirildi. Okul çevrelerinde alınan asayiş tedbirleri, öğrenci servis araçlarının denetimi ve okul bölgelerindeki trafik düzenlemeleri toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı.

Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması, servis taşımacılığında güvenlik standartlarının yükseltilmesi ve okul çevrelerinde denetimlerin artırılması konuları üzerinde duruldu. Ayrıca kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve mevcut uygulamaların daha etkin hale getirilmesi için izlenecek yol haritası görüşüldü.

Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Filiz Gencan, çocukların güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirterek, belediye olarak tüm kurumlarla iş birliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

Haber Merkezi