YOLLARIN, İKİ YANI DA OTOPARK!

Edirne'de trafik sorunu gün geçtikçe artıyor. İlde araç sayısının artması ve vatandaşların kısa mesafeli yerler de olsa toplu taşıma araçları yerine kendi araçlarını kullanmasından dolayı yollar otopark alanına dönüşüyor.

YOLLARIN, İKİ YANI DA OTOPARK!

Edirne'de trafik sorunu gün geçtikçe artıyor. İlde araç sayısının artması ve vatandaşların kısa mesafeli yerler de olsa toplu taşıma araçları yerine kendi araçlarını kullanmasından dolayı yollar otopark alanına dönüşüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Şubat 2018 Cumartesi 05:00
YOLLARIN, İKİ  YANI DA OTOPARK!

    Binalarda otopark alanlarının olmaması apartmanlarda ikamet edenlerin araçlarını yola park etmesi trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor.
    Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Zaten dar olan yolların iki yanına araçların park etmesi sonucu iki aracın geçeceği kadar yer kalmıyor. İki araç karşılaştığında geçecek yer bulamıyor. Bu durum bazı hallerde sürücülerin 'yol senin benim'  tartışmasına neden oluyor. Yol kenarlarının da işgal edilmesiyle engellilerin veya çocuk arabası olan bir ailenin park eden araçlar arasından geçmesi mümkün olmuyor.” dediler. 
    “HİÇ OLMAZSA YENİ YAPILAN BİNALARDA PARK YERİ OLMALI” 
    Yeni yapılan binalarda araç park alanının bulunması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Ne yazık ki,  böyle olmuyor. Yeni binalarda ikamet edenler de araçlarını yollara Betgaranti park ediyor. Herhangi bir acil durumda bu dar yollardan itfaiyenin geçmesinin mümkün olmaz. Araç parkı olan yollarda temizlik işçileri rahat çalışamıyor. Araçların bulunduğu alanlar kirli olarak kalıyor. Evlerin önüne araçların park etmesiyle ambulansın da evlere yanaşması mümkün değil. Yetkililer gittikçe içinden çıkılmaz hal alan araç parkı sorununa çare bulmaları gerekir.” dediler.
    “MİNİBÜS GÜZERGAHINDA DA DURUM AYNI”
    Minibüs güzergahında da durumun aynı olduğunu belirten vatandaşlar, “Yol kenarına park edecek bir araç olduğunda diğer araçlar aracın yol kenarına park etmesini beklemek zorunda kalıyor. Bazı araç sürücüleri araçlarını kaldırım üzerine de park ediyor. Park eden araçların uzun süre kalmasının önüne geçilemez mi? Bir turizm kenti olan Edirne'de böyle trafik sıkıntısında gelen misafirler araçlarını park etmek için nasıl yer bulacak? Bu Edirne turizmini baltalamıyor mu?” dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.