“Ülkede, büyüme değil; devalüasyon yaşandı”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı açıklamada; TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından Türkiye ekonomisinin Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyümesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Ülkede, büyüme değil; devalüasyon yaşandı”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yaptığı açıklamada; TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından Türkiye ekonomisinin Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyümesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Aralık 2017 Cumartesi 10:34
“Ülkede, büyüme  değil; devalüasyon  yaşandı”

    “EKONOMİDE, SUNİ BİR BÜYÜME SÖZ KONUSU”
    Türkiye ekonomisinin büyümesi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Bircan, şunları söyledi: “Ekonominin büyüdüğü ve rekor kırdığı dile getiriliyor. Ancak, bu suni bir büyümedir. Burada, ithalatla ve harcamayla ilgili bir büyüme söz konusudur. İstihdamla ve üretimle ilgili bir büyüme söz konusudur mudur? Hayır. Sürekli ihracatla ilgili söylemlerde bulunuluyor ancak, ithalatla ilgili bir söylemde bulunulmuyor. Kısacası, Türkiye’ye hiçbir getirisi olmayan bir büyümeden bahsediliyor.”
    “BÜYÜME OLAN ÜLKELERDE, ENFLASYON DÜŞER VE DEVALÜASYON OLMAZ”
    Türkiye ekonomisinin büyüyüp-büyümediğini sokağa çıkıp, halka sorulması gerektiğine kayıt düşen Erdin Bircan, “Ekonominin durumunu çiftçiye, emekliye, esnafa ve halka sorulmalıdır. Ekonomimiz büyüyorsa, emekli neden mutlu değil! Asgari ücret, o zaman neden 2 bin liraya çıkartılmıyor. Büyüme varsa, insanların bütçesinin de, büyümesi gerekiyor. Kişi başına milli gelirin 10 bin liraya çıkacağı ifade ediliyor ama 6 bin-7 bin dolarda kaldığını görüyoruz. İnsanların gözünün içine bakarak, yine yalan söylüyorlar. Büyüme sunidir. Başka bir deyişle, balon büyümedir. Bir yere takıldığında patlar. Ülkede ekonomi büyüyorsa, istihdam oranı iyiyse, dolar neden 4 lira Kralbet bandına geldi? Bunun adı büyüme değil; devalüasyondur. Büyüme olan ülkelerde, enflasyon düşer ve devalüasyon olmaz, para birimi değer kaybetmez. Dolarda bir artış olmadı, bizim para birimimizin değeri yarı yarıya düştü. Böyle bir durumda, nasıl bir büyümeden söz edilebilir ki? Ülkede büyümek istiyorsanız, istihdamı artırırsınız.” dedi.
    “İSRAİL’E GERÇEKTEN KARŞILARSA, MALATYA’DAKİ KÜRECİK RADAR ÜSLERİNİ KAPATSINLAR”
    Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de, Kudüs meselesinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Bircan sözlerine şöyle devam etti: “Kudüs’le ilgili soru önergesi verdim. İsrail’e gerçekten karşılarsa, Malatya’daki Kürecik radar üslerini kapatsınlar. Buralar kapatılırsa, o zaman ben iktidarın samimi olduğuna inanırım. Bir taraftan İsrail’i korurken; diğer taraftan da, iç siyasete dönük veryansın da, bulunacaksınız. İslam birliği toplantıları yapacaksınız. Bu tamamen insanları yanıltma politikasıdır.”
    “İKTİDAR OLACAĞIZ VE TAHRİBATI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”
    Türkiye’de bir çok yerde çevreyle ilgili bir takım tahribatların yaşandığını ifade eden Erdin Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Çevre tahribatıyla ilgili 19 Aralık 2017 tarihinde mecliste söz alıp değerlendirmelerde bulunacağım. Ayrıca, bölgemizde de, çevre konusunda ciddi tahribatlar yaşanıyor. Yaşanan sorunları her gün dile getireceğiz. Keşan-Enez Karayolu yapılacağı ve ödeneğin çıktığını ifade ettiler. Soruyorum: şimdi bu yol ne oldu? 2018 yılı bütçesinde böyle bir ödenek yok. Burada, insanları kandırıyorlar. Ülkeyi 15 yıldır yönetiyorlar ve yaptıkları da, tahribatları da, ortadadır. Keşan Devlet Hastanesi yapıldı ama halen açılamadı. Her gün müteahhit değişiyor. Bu ülkede ciddi tahribatlar açıldı ama biz, en kısa sürede iktidar olacağız ve bu tahribatı ortadan kaldıracağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.