Flaş Haber
Kapat

Yarışta Varel'de var

6 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan genel kurulda CHP İl Başkanlığına, Mevcut Başkan Fevzi Pekcanlı'nın ardından daha önce CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Eczacı Bülent Varel'de adaylığını açıkladı. Yoğun bir katılımın olduğu başkanlık açıklamasına CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da Varel'e destek verdi.

Yarışta Varel'de var

6 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan genel kurulda CHP İl Başkanlığına, Mevcut Başkan Fevzi Pekcanlı'nın ardından daha önce CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Eczacı Bülent Varel'de adaylığını açıkladı. Yoğun bir katılımın olduğu başkanlık açıklamasına CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan da Varel'e destek verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2018 Çarşamba 10:20
Yarışta Varel'de var

    Pekcanlı'nın adaylık açıklamasına katılmayan Gaytancıoğlu ve Bircan'ın o toplantıya katılmama nedenine ilişkin soruya ise Bircan yanıt verdi. Bircan, “Biz davet edilmedik. Partimiz adına davet edilen her yere icabet ederiz. Ama il başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı daveti almadık. Neden davet edilmediğimizi kendilerine soracaksınız.” dedi.
    CHP Edirne İl Başkanlığı binasında gerçekleşen adaylık açıklamasına vekillerin yanı sıra, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcüneli,  İl Genel Meclisi Eski Başkanı Nusret Uybaş, Edirne Eski Milletvekillerinden Nejat Gencan, Eski İl Başkanlarından Oktay Bozkurt, Serdar Yalçıner ve çok sayıda partili destek verdi.
    VAREL: “ÜLKENİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
    Adaylık açıklamasında iktidar partisine yüklenen Varel, ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu ifade ederek,  “Bugüne kadar 30 civarında KHK çıkarıldı ve bunların hiçbirisi daha TBMM'ye gelmedi. Sorarım sizlere taşeron işçilerin kadroya alınmasının olağanüstü hal ile ne ilgisi var, getirin TBMM orada tartışılsın, yasalaşsın. Demokratik, insan haklarına saygılı, adaletin olduğu bir Ülkede böyle bir şey olabilir mi? Niçin KHK'ya sığınıyorlar; adaletin, haksızlığın, hukukun önünü tıkamak için mi? Bu memleketi dedelerimiz, atalarımız yolda bulmadı. Bu vatan, bizi kandırdılar diyenlerden, yetmez ama evetçilerden, hırsızlık, yolsuzluk yapıp 'hırsız var' diye bağıranlardan ibaret değil; bu ülkenin Kemalistleri, Atatürkçüleri, Cumhuriyet Halk Partilileri var. Güzel Türkiye'min, insanın insanı sömürmediği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var ve bizler bunun için buradayız.” dedi.
    VAREL: “DAHA GÜÇLÜ YÖNETİM İÇİN BURADAYIZ”
    Partinin daha güçlü yönetim ve yöneticilere ihtiyacı olduğunu, kendisinin ve arkadaşlarının bunun için burada olduğunu söyleyen Varel, “Önümüzdeki süreçte bizleri zor günler bekliyor, eğer her şey zamanında olursa 2019 yılı bir seçim yılı olacak, işte ben ve arkadaşlarım bu zorlu sürece talibiz; partinin tek merkezden değil örgüt ile, örgütlerin eliyle yetkin kadrolarla yönetilmesi için, ülkenin içinde bulunduğu bu ortamda çok daha güçlü, yönetim ve yöneticilere ihtiyacı var, ben Artemisbet ve arkadaşlarım bunun için buradayız. Uzun yıllardır çatısı altında olmaktan büyük onur duyduğum bu örgütte bugüne kadar üye, delege, il yönetim kurulu üyeliği, il sekreterliği görevlerinde bulunarak hizmet ettim. Bu süreçte edindiğim tecrübe ve birikimlerimle artık partimde il başkanı olarak görev almak ve hizmet etmek istiyorum. Biz en iyiyi biz yaparız değil, birlikte yaparız iddiasındayız. Ekip çalışmasına dayalı, bizden olmayanı yabancılaştırmayan, ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışıyla, Cumhuriyet Halk Partisi'ni yönetmeye talibiz.” ifadelerini kullandı. 
    GAYTANCIOĞLU: “BİZDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ VAR”
    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu AK Parti'nin hafta sonu yaptığı il kongresini eleştirerek kendi partilerinde demokrasi şöleni olduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, “Bizdeki gibi başka partilerde bu süreç yaşanmıyor. Örneğin Cumartesi günü Başbakan buraya geldi. Sözde bir kongre gerçekleştirdiler. Sözde diyorum çünkü taşımalarla bu işi yaptılar. Birçok taşerona 'size kadro vereceğiz, isterseniz gelmeyin' şeklinde bir kongre gerçekleştirdiler. Tek liste oldu. Yukarıdan listeler geldi. Fakat gördüğünüz gibi bizde bir demokrasi şöleni yaşanıyor.” dedi.  
    BİRCAN: “DAVET EDİLMEDİK”
    Bir basın mensubu, Pekcanlı'nın başkanlık adaylığını açıkladığı toplantıya milletvekillerinin neden katılmadıklarını sordu. Konuyla ilgili söz alan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Biz davet edilmedik. Partimiz adına davet edilen her yere icabet ederiz. Olmak durumundayız. Ama il başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı daveti almadık. O davet alınmadığı için de buraya gelemedik. Neden davet edilmediğimizi kendilerine soracaksınız, davet etmeyene sorulur bu. Biz partimiz adına davet edilen her yerde olduk ve olacağız. Buradaki de bir demokrasi şölenidir. Demokratik hakları da arkadaşlarımızın vardır. İl Başkan adayı Bülent Varel arkadaşımızı da bu anlamda cesaretinden dolayı kutluyorum.” cevabını verdi.  
VAREL: “HERKESİ TEK TEK ARAYARAK DAVET ETTİM”
    Bu soruyla ilgili söz alan Varel ise, “Mevcut belediye başkanlarımızın tamamını, ilçe başkanlarımızın tamamını, önceki dönem milletvekillerimizin tamamını, önceki dönem görev yapan il başkanlarımızın tamamını, il genel meclisi üyelerin tamamını tek tek telefonla çağırdım. Bana 2 eski milletvekili biri Ankara'da olduğu için, biri de tatilde olduğu için gelemeyeceğini söyledi. Biraz önce de Uzunköprü Belediye Başkanımız saat 2'de belediye meclis toplantısı olduğu için katılamayacağını bildirdi. Diğerleriyle ilgili hiçbir fikrim yok. Hepsine tek tek telefonla ulaşıp davet ettim.” ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.