Okullar açıldı.

3 aylık tatilden sonra okullarımızda yeni bir öğretim yılı başladı.

17 Eylül Pazartesi günü Edirne’de ilköğretim haftası etkinlikleri çerçevesinde güzel eylem ve söylemlere tanıklık ettik. Yapılan törenlerde Valimiz Sn. Günay Özdemir ve Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Hakan Cırıt günün anlam ve önemini belirten çok güzel konuşmalar yaptılar.

Minik öğrenciler, yeni bir öğretim yılının heyecanı ve okul üniformaları içinde heyecanlı anlar yaşadılar.

Okula yeni başlayan öğrencilerin anne-babaları da ayrı bir heyecan içerisindeydiler.

17 Eylül Pazartesi günü hem Kurtuluş İlkokulu’nda, hem de Şükrüpaşa İlkokulu’nda yapılan etkinlikleri izledim.

Oralardaki etkinlikleri izlerken kendimi öğretmen kürsüsünde hissettim. Uzak dağ köylerinde kırık dökük okulumu temizlerken ve de bembeyaz kireç ile badana ederken gördüm. O zaman böylesine düzgün okul giysileri yoktu. Her öğrencimiz, ailesinin imkanları ölçüsünde temiz giysileriyle okula gelmeye çalışırlardı. Orta Anadolu ve Güney Doğu’daki okullarımızda kız çocuklarını okula göndermemek için aileler, bin bir çeşit mazeret üretmeye çalışırlardı.

Bahsettiğim yıllar 1960’lı yılların başları ve sonlarıydı.

O zorlu yıllarda her şeye karşın “Türküm, doğruyum” diye başlayan andımızı var gücümüzle haykırırdık.

Bu yıl yapılan açılış etkinliklerinde andımızın okunmasını gerçekten umut ediyordum. Ancak ve ne yazık ki; Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda henüz bir karar vermemişti. Oysa andımızın içeriğinde bizi Türk Milleti yapan çok güzel özdeyişler vardır.

17 Eylül sabahı Edirne caddelerinde Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’ın “Sevgili öğrenciler her zaman Atatürk ilkeleri ışığınız olsun” diyen bir mesajı sergilenmekteydi.

T.C. Devletinin bir Belediye Başkanı, ancak bu kadar güzel bir mesajla İlköğretim Haftası’nı başlatabilirdi.

Sonuç şudur: Ülkemiz bu gün için sosyal ve ekonomik zorluklar içindedir. Bu zorlu günlere gelişimizde; hiç tartışmasız Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşmış olmamız gelmektedir.

Umuyor ve diliyorum ki; bu yeni dönemde yeniden ve coşku ile büyük Atatürk’e ve onun ilkelerine ve düşüncelerine yeniden ve coşkuyla dönmüş olalım. Çünkü kurtuluşun kesin reçetesi o büyük adamın gösterdiği hedeflerde ve gerçekleştirdiği devrimlerindedir.

Daha çok Atatürk ve her zaman Atatürk..

Yeni öğretim yılının ülkemize ve insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.