Fatih Mahallesi İbrahim Ay caddesinde açılan restaurant yöresel ev yemekleri üzerine hizmet verecekken Yaşar Ayaydın Edirne’de böyle bir restaurantın ilk defa hizmete geçtiğini belirtti. Mardin Mutfağından İzmir mutfağına pek çok yöresel yemeğin olduğu restaurantın açılış törenine katılım oldukça büyüktü.
Edirne’nin önde gelen iş adamlarının katılım gösterdiği açılış töreninde konuşan Yaşar Ayaydın “Edirne’de bizim şirketimizin ilk önce toplu yemek üretimiyle ilgili bir çalışması vardı. Bu günde 11 kapasiteli bir iş yerimiz mevcuttur. Fakat Edirne halkının talebi üzerine bizden perakende yemek istediğinden dolayı biz perakende yemek üzerine yer açtık ve bu yer sulu yemek üzerine ama yöresel olarak düşündük. Burada halkımızın daha önce hiç tatmadığı yemekler mevcuttur. Biz burayı Ayaydın ailesi olarak açtık. Oğullarım gelinlerim eşimle birlikte hep beraber burayı işleteceğiz. Amacımız yöresel yemeklerimizi bütün Edirne halkının beğenisine sunmak. Biliyoruz ki Edirne’de böyle yöresel yemekler yapan bir işletme yok. Nerobet Biz bu konuda Edirne’de bir ilk olup, zamanla zincir restaurant haline gelmek istiyoruz. Edirne dışına açılmakta hedeflerimiz arasında var. İnşallah bu hedeflerimize ulaşırız. Bütün Edirne halkını yemeklerimize puan vermeye davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Çalışkan ve dürüst bir aile başarılı olmamaları için hiçbir sebep yok Edirne'de bir farkındalık yaratacaklarını düşünüyorum.