EDİRNE’NİN YARDIMSEVER KAFESİ DESTEK BEKLİYOR

İhtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için açtığı Dervişan Miskinleri Kahvesi’nde, düzenlediği birçok etkinlikle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Zehra Sağlam, ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardımcı olabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

EDİRNE’NİN YARDIMSEVER KAFESİ DESTEK BEKLİYOR

İhtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için açtığı Dervişan Miskinleri Kahvesi’nde, düzenlediği birçok etkinlikle ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Zehra Sağlam, ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardımcı olabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Eylül 2018 Cuma 08:38
EDİRNE’NİN YARDIMSEVER KAFESİ DESTEK BEKLİYOR

17 sene önce İngiltere’den Türkiye’ye yerleşen ve 3.5 senedir de Edirne’de yaşayan Zehra Sağlam, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için Mithatpaşa Mahallesi Gazipaşa Caddesi’ne  açtığı Dervişan Miskinleri Kahvesi’nde Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ridade Öztürk’ün de destekleriyle birçok projeye imza atarak ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

İhtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için açtığı kafesinde birçok farklı etkinlik düzenleyen Sağlam, yeni eğitim ve öğretim döneminin açılmasına az bir süre kala ihtiyaç sahipleri için kırtasiye malzemeleri toplamaya başladı. Hayırseverlerin yardımlarıyla kırtasiye malzemeleri toplayan Sağlam, daha sonra bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Sağlam, kırtasiye malzemeleri dışında ihtiyaç sahiplerine erzak, kıyafet, ev eşyası yardımı da ulaştırıyor ve 1’inci ile 2’inci sınıf öğrencilerine okuma, yazma öğrenmeleri için yardımcı oluyor. Birçok konuda insanlara yardım etmeye çalışan Sağlam, ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım edebilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

“İNSANDAN İNSANA YARDIM”

Yaptıkları çalışmaları anlatan Sağlam, “Buradaki kafe aynı zamanda da insanlara yardım etmeye çalışan sosyal bir ortam. İyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnsandan insana yardım felsefesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce İstanbul’da bu işle uğraşıyordum, İstanbul’dan da o ruh ile, o düşünce ile Edirne’de böyle bir kafe açtık. Edirne’de şu anda 3.5 senedir kafe olarak faaliyet göstermekteyiz. 2.5 senedir de yardım işlerimizi yapıyoruz. Bir grup gönüllü öğrenci ile tek amacımız insanlara yardım etmek. Eşya, erzak, kıyafet, ev eşyası bu tür ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. İnsanlardan bu tür yardımları toplamaya çalışıyoruz sonra da bunları ihtiyaç sahiplerine aktarıyoruz. Biz sadece araç olarak bir bileşeniz. ” Diye konuştu.

“KIRTASİYE İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Şu anda yürüttükleri kırtasiye yardımlarıyla ilgili de konuşan Sağlam, “Kırtasiye için 24 çocuğumuz var. Çanta ve en basit kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yardımlar güzel gidiyor. Ürenler bize geliyor. Bizim için en önemlisi Edirne’de güven kazanmaktı. Bir insanının bize yardımda bulanması için önce güvenmesi lazımdı. O yüzden biz yaptıklarımızı göstermeye çalışıyoruz ki bize daha çok bağış gelsin. Geçen sene de kırtasiye kampanyamız vardı, bu sene de devam ediyoruz.  Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen varsa kafemize gelebilir, ya da ‘Hemsefer’ sayfamızı takip edebilir.” Dedi.

ERZAK GECELERİNDE HEM EĞENİYORLAR, HEM YARDIM EDİYORLAR

Dönem içinde erzak geceleri düzenlediğini de anlatan Sağlam, “Dönem içinde öğrenciler varken çok güzel, başarılı işlerimiz oldu. Şiir geceleri, karaoke geceleri, müzik gecesi yapıyoruz. Bunları hep gönüllü arkadaşlarımızın desteğiyle yaptık. Bu akşamlara katılmak isteyenler, güzel bir akşam geçirmek isterse sadece kapıda bir paket erzak ya da biraz destek bırakarak aramıza katılabiliyorlar. Bu tür etkinliklerimizin duyurusunu yaptığımız sosyal medya da ‘Hemsefer’ grubumuz var. Gayet iyi gidiyoruz, memnunuz. Öğrencilerimizde bize her konuda yardımcı oluyorlar. İnsana yardım edebilmek çok güzel bir şey. İyilik yapmak her insanın görevi diye düşünüyorum.” Dedi.

“HER ÇOCUĞA OKUMA, YAZMA ÖĞRENMESİ İÇİN DESTEK OLUYORUZ “

Okuma ve yazma desteğine ihtiyacı olan öğrencilere de yardım ettiklerine değinen Sağlam, “Hafta içinde 1’inci ve 2’inci sınıf öğrencileri buraya geliyor ve hem ödevlerine yardımcı oluyoruz hem de okuma, yazma öğrencileri konusunda yardımcı oluyoruz. Özellikle bu göçmen çocukları için çok önemli çünkü göçmen çocuklarına okuma, yazma desteği pek yok. 1’inci sınıf öğrencileri okutma tekrarı yoksa okulda çok zorlanıyor. O yüzden Türk, göçmen fark etmez her çocuğa okuma, yazma öğrenmesi için destek oluyoruz.  Yeni dönem içinde, yeni öğrenciler arıyoruz. Bir çocuklar çalışmak, ödev yapmak çok keyifli bir şeydir” dedi.

Barış Karapaça

Son Güncelleme: 10.09.2018 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.