Her yıl 1 Mayıs günü geldiğinde dünyanın dört bir yöresinde işçi ve emekçinin bayramı olarak kutlanır. İşçiler  emeklerinden,işgücünden  başka  yararlanacağı başka imkanı olmayan kesimdir.Dünyanın her yerinde topluma alın teri,kol gücü  ile hizmet veren,emeği gasp edilen  en çok ezilen halk kesimidir işçiler.

Emek mücadelesinde  geçmiş yıllardan  bu yana  her zaman hakları yenilmiş, bu hakları elde edilmesinde yapılan mücadelede  binlerce kurban vermişlerdir.Buna rağmen mücadeleden vazgeçmeyen halk kesimidir emekçiler. Her zaman işverenlerce hakları gasp edilmiş,hor görülmüş itelenmişlerdir. .Yaşamlarını sürdürebilmeleri kol ve emek gücüne bağlıdır. Onların emeğinden alın terinden  başka  geçim imkanları yoktur.

Bu haklarını elde etmek için yılmadan mücadele verip emeklerinin karşılığını almak için her türlü zorluğa göğüs germişlerdir.

Seslerini duyurma  uğurda, Taksim Meydanındaki ve diğer işçi eylemlerinde olduğu gibi yüzlercesi  canlarını vermiştir Buna rağmen 1 Mayıs geldiğinde yine hakları için meydanlara koşmuşlardır.Dünyada  en kursal  hakkı  alın teri ile kazanılan işçi haklarıdır.Hakim güçler kazançlarını  zedelediği gerekçesiyle her zaman işçi haklarına  karşı olmuşlardır.Bugün ülkemizde siyasi iktidarların denetiminde olan  işçi temsilcileri ile emekçilerin haklarını savunmak mümkün değildir.Onların yöneticileri iktidarda  söz sahibi olanların , talepleri dışına çıkamazlar. Buna giriştikleri zaman yüksek maaşlı koltuklarından olacağı endişesini taşırlar.

-----------

İŞÇİLER SENDİKA AĞALARINDAN KURTULMALI

İşçilerin haklarını yeterince savunmaları için kendilerini temsil eden sendika ağalarının yönetimden uzaklaştırmaları  kendi haklarına sonuna kadar sahip çıkacak gerçek  ve idealist sendika başkanlarına ihtiyaçları vardır.

Bugün ülkemizde meydana gelen ekonomik ve siyasi sorunların hangisinde sendika temsilcilerinin  talep ve önerilerini görebiliyorsunuz.

Bazıları toplu sözleşme zamanı laf olsun diye tavır koyar gibi görülürler. Daha sonra işverenin verdiği hakka razı olurlar. Sözlerinin arkasında duramazlar.Dünyada emeğin,emekçinin haklarının  gittikçe gasp edildiği ,çalışanların emeğinin karşılığını alamadığı bir dönemde işçilerin daha kararlılıkla haklarına sahip çıkmaları gerekir.

Bugün bakıyorsunuz, toplumun geniş kesimini oluşturan emekçilerin parlamentoda kaç temsilcisi var.?

Yeni  mecliste  işçilerin temsilcisi olarak  kaçı parlamentoya girebilecek.?

Emekçiler oralarda seslerini doyuramadıkları sürece ülkemizde emek sömürüsü- devam eder.

Böyle bir seçim arifesinde kutlanacak olan İşçi ve Emek Bayramında emekçiler seslerini, taleplerini daha kararlı ve gür şekilde duyurmaları gerekir.

Bu duygularla tüm emekçilerin bayramını kutlarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.