Her yıl bir Nisan geldiğinde insanların birbirini şaka yollu aldatması  gelenek haline gelmiştir.

Bu kez  ülkemizin mahalli seçimlerinde bir nisan şakası ile karşılaştık.

Kibrin,halka tepeden bakmanın ,umursamamanın  halkın  nasıl tepkisi ile karşılaşacağının en güzel örneğini halkımız  yöneticilerine anlayacağı şekilde  gösterdi.

“Emekliler yılı” ilan edilen bir  dönemde halk geçim sıkıntısından inim inim inlerken,hiçbir şey yok,halk çok  mutlu havası yaratmak isteyenlere,  bu seçim sonuçları iyi bir ders oldu.Onlar da bundan sonra halkın taleplerini görüp ona göre önlem alacak. Kendine muhalif olanları  da dikkate almak zorunda kalacak.Demokrasinin gereği de budur.

-----------

AVRUPA’NIN ÖRNEK ALACAĞI BİR SEÇİM

Ülkemiz bu seçimde Avrupa’nın dahi örnek alacağı bir örnek oluşturdu.Halkın değerleri ile oynamanın,toplumu kutuplaştırmanın yanlış olduğu uyarısını yaptı.Bu herhangi bir partinin başarısından öte emeklilerin,kadınların ve gençlerin sandıkta tepkisini gösteriyor.

Bu sonuçlar ülkemizde barışın sağlanmasına da katkı yapacaktır.Paylaşarak,uzlaşarak yaşamayı öğretecek.Tüm engellere rağmen halkın gönlünde taht kuran belediye başkanları, muhalif olan diğer belediye başkanlarının da  bunu  da örnek alması gerekecek. Bu sonuçların yansıması önümüzdeki günlerde daha iyi anlaşılacak.Bu anlayışa kapalı olan ülkemizin bazı bölge insanları seçim sonuçlarını yansıtan haritaya baktıklarında gerçeği göreceklerdir.

Bölgemizle ilgili değerlendirmeyi yarın gündeme getireceğim.İlimizde kadın  muhtarlarımızın  da artması Edirne’nin demokrat,çağdaş yüzünü yansıtıyor. Her türlü engele,entrikaya  rağmen  Kentimizde belediye başkanlığını kazanan Av Filiz Gencan Akın’ kutluyor ve başarılar diliyorum.

----------------

FIKRA

CENNET-CEHENNEM

Hoca camide vaaz veriyormuş; vaazın sonunda:

“Cennete gitmek isteyenler ayağa kalksın” demiş.

Bir kişi dışında herkes ayağa kalkmış.

Daha sonra hoca soruyu değiştirerek sormuş:

“cehenneme gitmek isteyenler ayağa kalksın:”

Hiç kimse ayağa  kalkmamış.O zaman hoca oturan adama sormuş:

“Sen cennete mi , cehenneme mi gitmek istiyorsun?

Hiç birinde ayağa kalkmadın?”

Adam hiç istifini bozmadan.

 “Ben burada kalmak istiyorum hocam”.Demiş

---------

FIKRA

 YAKIT

Hükümet Erzurum’a bir yazı gönderir:

“Bu kışın soğuk geçeceği anlaşılmaktadır. O nedenle kullanacağınız yakıtın cinsini, kot numarasını ve stok durumunu acil olarak bildirmeniz gerekiyor.

Bu durum karşısında bir köy muhtarı cevap yazar:

“Yakıtımız pohtir,numarası  yoktur..stokumuz çoktir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.