Halkın büyük katılımı ile yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği  seçimleri sonunda  milletvekili seçimleri sonuçlandı.Cumhur İttifakı parlamentoda  çoğunluğu sağladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda hiçbir aday yüzde elliyi sağlayamadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  ikinci sırada olan Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı  Kemal Kılçdaroğlu arasında on beş gün sonra 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimi yapılacak.

Bu seçimde rakibinden fazla oy alan Cumhurbaşkanı olacak.

Bundan sonra ikinci tur için iki grup arasında çetin bir seçim mücadelesi yapılacak.

Seçim sonuçlarına bakıldığında Recep Tayyip Erdoğan başarıya daha yakın görülse de parlamento ile cumhurbaşkanı  aynı doğrultuda olması ,

Cumhur İttifakının ortağı olan yeni partilerle daha radikal bir yapıya bürünmesi bu  doğrultuda  oy verecek   seçmenler  için   kararlarını yeniden gözden geçirme sebebi olabilir.

Özellikle ülkemizde ilk kez oy verecek genç nüfus bu siyasi  yapının  kendileri için yaratabileceği olumsuz ortamı dikkate alabilir.

Cumhur İttifakı ortağı olan daha radikal görüşe sahip olan ortaklar bu görüşe sıcak bakmayan  Senemlerce  de yeni yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşların oylarını etkileyebilir.

Milletvekili seçimleri sonrası   Cumhurbaşkanın da aynı patiden olması   geçmiş  dönemdeki  uygulamaya bakıldığında toplumun bir bölümünü karşısına alarak alınan  radikal  kararların  toplumda reaksiyon yarattığı  bunun AK Partililer tarafından da onaylanmayacak bir durum yaratabileceği endişesi oluşturabilir.

Bu da toplumda yönetim konusunda yeni tartışmaların başlamasına neden olabilir.

Eğer seçmenler eski oylarında ısrar ederse 28 Mayısta yapılacak ikinci  tur seçimin galibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

Ardı ardına  yapılacak seçimin de seçime katılım oranını  azaltabilir.Bu da sonuçları  etkileyebilir.Siyasi partiler bu seçimde tüm kozlarını kullanacak .Belki de bugüne kadar gündeme gelmeyen seçim sonucunu etkileyebilecek sorunlar gündeme gelebilecek.

---------------------

BÜYÜK ŞEHİRLERDE FARKLI SONUÇ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkemizin büyük  kentlerinde alınan sonuçlara bakıldığında ve yurdun batı bölgelerdeki seçim sonuçları dikkate alındığında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının rakibine oranla daha çok oy alması buna karşın daha yoksul  geri kalmış  illerde ise  İktidar partisinin  daha çok oy alması  dikkat çekici .Siyasi parti yetkililerinin bunun nedenlerini  iyice araştırması gerekecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.