Her yıl 15 nisan günü dünya genelinde kutlanan Sanat Günü nedeniyle, resim sergisi açıldı.

Açılış töreninde URD  Yönetim Kurulu  adına Başkan Mehtap Kodaman bir konuşma yaptı.

Kodaman,   sanatın evrensel bir değer olduğunu ülkelerin gelişmişlik göstergesi sayılacağını  belirterek şöyle dedi ”Sergimize 12 ülkeden 94 sanatçı katıldı.Beş dernek etkinliğimize katkı sağladı.Katılımcılar arasında üniversitemizin değerli hocaları ile amatör sanatçılar bulunuyor.

Burada sergilediğimiz eserlerin arasında,

Seramik,gemi maketi, ile geri dönüşüm özelliği bulunan eserlere yer alıyor.”dedi

---------------

ÜLKEDE SANAT BİR TÜRLÜ KURUMLAŞAMIYOR

Ülkede sanatın bir türlü kurumlaşamadığından yakınan Kodaman ”Aslında halkımız sanata ilgi duyuyor.Sanatın toplum arasında önemli bir etkileşim aracı olduğunu unutmamalıyız.Sanatla ilgilenmek için  zaman bulamıyorum diye  gerekçe gösterilemez,bu mazeret olmamalı. Bunu sağlamak için üst yönetimlerimizde sanata sevgi ve katkı olması gerekir”

----------------

KADINLARIN İLGİSİ YÜKSEK

Kodaman ”Sergideki eserlere cinsel olarak baktığımızda kadınlarımızın eserlerinin erkeklere oranla  daha fazla olduğunu görüyoruz .Erkeklerin de sanatsal etkinliklerde daha çok yer almasını arzuluyoruz.Bu arada öğrencilerimiz arasında sanata ilgi yeterli değil. Böyle etkinliklerin sayısının artması, sanata ilgiyi artıracaktır.

Üniversitede giriş puanı yüksek olduğu için okulumuzda  öğrenci sayısı yeterli değil. Okulda kız öğrencilerin sayısı erkeklerden fazla.”dedi

Daha sonra sergide eseri olanlara  belge verildi.Bu arada açılış töreninde başka basın mensubu olmadığı için bana da  bir belge sunuldu.

Bu tür etkinlikler ülkemizde demokrasini gelişmesine,çağdaşlaşmasına  büyük katkı sağlıyor.Sanata ilgi duymayan bir toplumun gelişemeyeceğini önderimiz Atatürk çeşitli kez dile getirmiştir.

Aslında Edirne gibi bir kültür kentini sokaklarının bu tür kültürel etkinlikleri yansıtan eserlerle   ayrı bir güzellik kazanacağı kuşkusuz.

Böyle  sanatsak etkinliklere  ilimizde  tüm kuruluşlarımız katkı yapmalı.

Sanatın herkese mahsus olmayan bir beceri olduğunu unutmayalım.

-----------

ATATÜRK’ÜN SANATA  SEVGİSİ

SANATÇİ EL ÖPMEZ ELİ ÖPÜLÜR

Atamız sanata verdiği değeri  şu veciz sözleriyle vurguluyor:

- Sanatçı esaslı kültür sahibi olmalı ve de tarihi iyi bilmelidir

- Sanatkar,sanatçı  el öpmez ,sanatkarın eli öpülür.

- Hayatlarını sanata vakfeden çocukları sevelim.

-Türk milletinin tarihi ve vasfı  güzel sanatları sevmek ve   onda yükselmektir.

Bunun için ki, milletimizin güzel sanatlara ilgisinin  mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirle besleyerek inkişaf etmek  milli ülkümüzdür.

M.KEMAL ATATÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.