YEME, İÇMEDE PROMOSYON DÖNEMİ

Edirne’nin en işlek noktalarından biri olan Saraçlar Caddesi, bu kez indirim ve promosyon kampanyalarıyla gündemde geldi. Kentin yeme-içme sektöründe hareketli günler yaşanırken, caddedeki çok sayıda büfe ve lokanta, müşterilerini cezbetmek için birbirinden farklı kampanyalar başlattı.

YEME, İÇMEDE PROMOSYON DÖNEMİ

Edirne’nin en işlek noktalarından biri olan Saraçlar Caddesi, bu kez indirim ve promosyon kampanyalarıyla gündemde geldi. Kentin yeme-içme sektöründe hareketli günler yaşanırken, caddedeki çok sayıda büfe ve lokanta, müşterilerini cezbetmek için birbirinden farklı kampanyalar başlattı.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
14 Kasım 2025 Cuma 00:00
YEME, İÇMEDE PROMOSYON DÖNEMİ

Kimi işletmeler “Tavuk döner alana ayran bedava” kampanyasıyla dikkat çekerken, kimileri kahvaltı menülerinde fiyat indirimine gitti. Bazı lokantalar ise öğle menülerinde yüzde 20’ye varan indirim fırsatları sunarak rekabeti kızıştırdı.

Esnaflar, kampanyaların hem müşteri memnuniyetini artırdığını hem de kent merkezinde hareketliliği yeniden canlandırdığını belirtiyor. Saraçlar Caddesi’nde öğle saatlerinde artan yoğunluk, vatandaşların ilgisinin de kampanyalara yöneldiğini gösteriyor.

Vatandaşlar, fiyat indirimlerinden memnun olduklarını ifade ederken, “Ekonomik şartlarda böyle kampanyalar çok iyi oldu. Hem uygun fiyatla yemek yiyebiliyoruz hem de çeşit bol” dediler.

Yeme-içme sektöründe başlayan bu “promosyon döneminin"önümüzdeki haftalarda diğer caddelere de yoğunlaşması bekleniyor.

TURİSTTE UCUZU TERCİH EDİYOR

Özellikle hafta sonlarında alış - veriş yapmak için Edirne'ye gelen Bulgar ve Yunan turistlerde ucuz yiyecekleri tercih ediyor.

Ekonomik krizin giderek yaygınlaştığı dönemde yerli vatandaşlar dışarıda yemek yemeye hasret kalırken, yemek zorunda kalanlarda günü sokak lezzetleri ya da bir kase çorba ile geçiriyor. Kurların yüksekliği nedeniyle alış veriş için gelen turistlerde bu kervana katıldı. Onlarda promosyon olan yerleri tercih ederken, az parayla karınlarını doyuruyor.

Esnaflar, ekonomik şartların giderek ağırlaştığı günümüzde maliyetlerin yükseldiğini ve bununda gıda fiyatlarına önemli dereceye yansıdığını belirtirken, "Yabancılar bize göre bol paralıda olsa, onlarda fiyat listelerini yakından takip ederek yemek yiyorlar. Biz de maliyetlerden, kar oranımızdan kısarak ucuza gıda vermeyi tercih ediyoruz. Yoksa yemek yiyecek kimseyi bulamayacağız" diye konuştular.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.