Siyasi Partilerin Genel ve Yerelde ki siyasi mücadelelerini sizler ile birlikte değerlendirmek ve yorumlamak anlamındaki isteğimi yerine getirme gayreti içindeyim ve olacağım da.

Edirne CHP Hareketi adı altındaki oluşumun o yıllardaki açıklamalarını içeren ve benim gibi birçok kişinin Edirne adına beğenip memnuniyet duyduğu durumları konu alan 19 Ağustos 2011 tarihli köşe yazımı sizlere bir kez daha sunuyorum.

Sunuyorum çünkü birkaç kez bu oluşumun akıbeti konusunda merak içinde olan kişilerin iletilerini aldım ve alıyorum.

Bu oluşumdan CHP adına çok olumlu gelişmeler beklediğini yazan ve hareketin yeniden gündeme getirilmesini isteyen okurlarımın dileğini hatırlatmak istiyorum.

İşte o köşe yazım;

"EDİRNE CHP HAREKETİ?

Hudut Gazetesinde CHP de taban hareketi başlığı ile verilen haberi okuduğumda, partinin kurumsal kimliği dışında bir hareket başlattığını öğrenmem konuyu araştırıp inceleme yapmama neden oldu.

Örgütsel bir faaliyet anlamında yerelde bu tür girişimler başlatmış olmak, hele hele Genel Merkez veya herhangi bir kişi veya grup bağımlılığı veya öngörüsü olmaksızın bu işi organize etmek, bir siyasi partinin tabanında oluşan istek ve arayışları görmek bakımından oldukça saygın bir davranışı gözlemlemek bana göre.

Yayınladıkları bildirgeyi okuduğunuzda sizin de anlayacağınız gibi en önemli amaç ve planları Edirne'yi rol model kent yapmak, Edirne de yaşayan insanları da hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşturmak.

Böyle olunca da takdire şayan bir girişim ve oluşum demek gerekiyor sanırım.

Bu nedenle de bu oluşumun yayınlamış olduğu bildirgeyi köşeme taşıyarak sizler ile paylaşmayı istedim bu gün.

"Sevgili , Edirneliler

Çağdaş, demokrat ve sosyal bir yaşam biçimini benimseyen Edirne Halkı, siyasi tercihlerini belirlerken de şovenist yaklaşımların baskısından uzak bir tutum sergileyerek hareket etmektedir. Her türlü baskı altında bile tercihini değiştirmeyen Edirneliler, Haziran 2011 tarihinde de siyasi iradesini 'Sol'dan yani Sosyal Demokrasiden yana kullanmıştır.

Halkımızın bu tercihleri uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerelde iktidara taşımış olmasına rağmen, bu iktidardan tüm halkın aktif bir biçimde fayda sağlaması noktasında henüz kat edilmesi gereken çok yol olduğu da bir realite olarak karşımızda durmaktadır.

Bugüne kadar atılan ya da atılmaya çalışılan bazı samimi adımların karşılığını bulduğunu söylemek maalesef imkânsızdır. Zira kişiler üzerinden gidilerek yapılmaya çalışılan siyaset, gruplaşmanın ötesine gidememektedir. O yüzden Edirne CHP hareketinin kişi ve grup bazında kimse ile bir organik bağı olmadığı gibi hiç kimse ile de bir kavgası yoktur.

Edirne CHP Hareketinin tek kavgası olacaktır. O da sosyal demokrasiyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen Edirne halkının hak ettiği yaşam standartlarını en üst düzeyde sunabilmenin kavgasıdır.

Bu onurlu mücadelenin tarafı olmak, Edirne'de sol siyaset adına da bir gelenek oluşturmanın tarafı olmak anlamına gelmektedir. O yüzden kısır çatışmaların ötesinde bir siyasi hareket olarak 'Edirne CHP Hareketi' bugünü değil yarınları hedef alan yapısıyla yepyeni bir Edirne'yi Vizyon edinmiştir.

Bu mantık çerçevesinde düşünen insanların bir araya geleceği bir platform olarak kurulan 'Edirne CHP Hareketi', Edirne için söyleyecek sözü olanlara ya da önereceği projesi olanlara kapısını açan, atacağı her adımda geleceğe dair siyasi bir etik geleneği oturtmayı hedefleyen, Edirne'nin bugününü değil geleceğini düşünerek, Ülke genelinde 'Rol model' oluşturacak bir Kenti yeniden şekillendirmeyi hedefleyen hareketin adıdır.

www.edirnechphareketi.com, internet sitesi ve süreli bültenler sayesinde çok yakında hızlı bir enformasyon akışını hem CHP üyelerinin hem de tüm Edirne Halkının hizmetine sunmuş olacağız. Aydın ve Aydınlık bir Edirne'de buluşmak umuduyla."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.