2022 yılının son sergisini Edirne'nin kurtuluşunun 100.yılı ve müzemizin kuruluşunun 5. yılı onuruna Sanatsal Cam Sergisi ile gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2022 yılının “Uluslararası Cam Yılı” ilan edilmesi ve camın sanatsal malzeme kullanımına dikkat çekmek amacıyla yıl içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli birçok cam sergisi gerçekleştirildi. 2022 yılının son sergisi olan “Sanatsal Cam Sergisi” ise 25 Kasım Cuma günü saat 16.30’da Osman İnci Müzesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Cenan Uyanusta, Devabil Kara, Ekrem Özen, Erol Eti, Mehmet Koç, Metin Erkan Kafkas, Simge Kayalı ve Şekip Oğuz’a ait 23 özgün eserin sergileneceği Sanatsal Cam Sergisi’nin küratörlüğünü Ekrem Özen üstlenmektedir. Camaltı teknik, eritme teknik, sıcak cam şekillendirme, ile 3 boyutlu sanatsal cam çalışmaları sergilendiği SANATSAL CAM SERGİSİ’ni  25 Aralık 2022 tarihine kadar pazartesi günleri hariç haftanın altı günü ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yüksek Ressam - Mehmet Enis Şensever 2022-12-18 19:23:48

Necdet Tezcan bey . Osman İnci Müzesinde Cam sanatı sergisi var . Onu haber yapmış .
Memnun oldum .
Yıllarca sanat yazıları yazıyorum .
Demek öncü oldum.
Sevindim