29 yıl neferi olduğum ve ölene kadar da övünç ve kıvanç ile taşıyacağım öğretmenlik mesleği onuru ile tüm meslektaşlarımın gününü en içten duygularımla kutluyorum.. Emeklisi ve çalışanı ile bu kutsal mesleğin içinde yoğrulmuş, büyük Atatürk’ün kendisine yüklediği “ yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sorumluluğunu her zaman içinde hissederek yüce Türk Ulusuna hizmet etmiş olan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğini icra etmiş ve etmekte olan öğretmenlerin daha nice 24 Kasımlara erişmesi dileklerimle en kalbi selamlarımı sunuyorum..

Ne mutlu bize ki; yıllarca bu mesleğin yüceliğinin sadece lafta kalmaması için mücadele vermiş, hak ettiği maddi ve manevi güce bir türlü kavuşamamış, bu uğurda sıkıntılar yaşamış bir topluluk olmamıza rağmen, anıldığımız, adımıza nutukların atıldığı bir günümüz var. Ne mutlu bize ki;12 Eylül darbecileri çıkarmış ve yakıştırmış olsa bile böyle bir günde büyük methiyelere, övgülere mazhar oluyor, bir günde olsa yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin bizlere verdiği sonsuz ve sınırsız mutluluk ile bahtiyarlık dolu anlar yaşıyoruz.

29 yıl çalışıp emekli olduktan sonra 29 yıldır da emekli öğretmen onurunu taşıyan bir Eğitimci olarak bende emeği olan başta ilk okul 1.sınıf öğretmenim rahmetli Ayşe Kayışbudak ve 5.sınıf öğretmenim Mustafa Çetintav öğretmenim ile Orta Okul ve Öğretmen Okulundaki öğretmenlerim başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Sağ olan Edirne Erkek İlk Öğretmen Okulu öğretmenlerimden Tayyip Yılmaz, Cevat Dursunoğlu ve Kıymet Tanrıkut hocalarıma da sağlıklar ve uzun ömürler diliyorum.

Meriç Akçadam Köyü İlkokulunda, Erzincan 59 Topçu Tugayı Okuma Yazma Okulunda, Meriç Rahmança Köyü İlkokulunda, Meriç Subaşı Köyü İlkokulunda, Meriç Merkez İlkokulunda, Edirne Mithatpaşa İlkokulunda ve Edirne Şükrüpaşa İlkokulunda birlikte görev yaptığım sağ olan çok değerli öğretmen arkadaşlarımı ve Ebediyete intikal etmiş olan arkadaşlarıma rahmet minnet ve mağfiret diliyor saygıyla yâd ediyorum.

Öğretmenler günümüz kutlu olsun..Bu günde o kadar yazılacak ve konuşulacak konu var ki..Ama ben çok beğendiğim ve bir dönem Edirne de görev yapmış olan Süreyya Eryaşar hocam okuduğunda gözlerimi yaşartan ve tüylerimi diken diken eden Ceyhun Atıf Kansu’nun “Dünyanın bütün Çiçekleri” şiirini her yıl olduğu gibi bu yılda içime sindirerek okuyup günümü kutlamak istiyorum.Arayan ve günümü kutlayan öğrencilerime ve dostlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor,en son Okul Müdürü olarak görev yaptığım Şükrüpaşa İlkokulu Öğretmenlerim ile bir Öğretmenler günü yemeğinde çekilmiş olduğumuz foto ile günümü kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.