Gidilecekti,gidilmeyecekti,stant açacağız açmayacağız,Vali katılmayacağız dedi mi demedi mi söylemleri ve spekülasyonlarının yapıldığı ve sonunda katılma kararının alındığı EMITT 2020 Fuarını geride bıraktık.

Doğru mu yaptık?

Evet hemde çok doğru.

Yararı varmış yokmuş tartışmasından öte,Geleceğini Turizme bağlamış ve Turizm den beklentisi olan ve her fırsatta Turizm kentiyiz dediğimiz Edirne'mizin bir standının orada olması,Edirne Tabelasının orada görünmesi bir kazançtır her şeyden önce.

Yer ufakmış,esnaf yokmuş,ürün yokmuş,görevli memur kimse ile ilgilenmeyip hoş geldiniz bile demiyormuş gibi yorumları bir kenara bırakarak değerlendirme yapacak olursak; Hiç değilse İlimizin adını orada duyurma fırsatını kullanmış olduk.

Zaten her yıl olduğu gibi Programlarda olmamalarına rağmen kendi imkanları ile oraya gelen ve yaptıkları tanıtım ile Edirne standına canlılık ve hareketlilik getiren Tarihi Ciğerci Bahri Bey ve Arslanzade Arif Meriç belkide Fuar için de en etkili olan şovlarını yine ortaya koydular ve onların hatırına birçok ulusal TV Kanalının standa gelmesine neden oldular.

Zaten Standın önünden geçen bir çok vatandaş kendilerini tanıyor ve "Bak bak geçen akşam bunlar falanca TV deydiler" gibi ifadeler ile standa yaklaşıyorlardı.

Belediyenin Pehlivanları ve Halk Oyunları ekibi de ayrı bir ilgi odağıydı.Arzulanan ve istenilen şekilde olmasa bile hiç yoktan daha iyi yani "Ehven-i Şer" sözüne uygun bir katılım gerçekleştirdik.

Son anda dahi olsa sayın Valinin bu kararı alarak güçlükle stant bulma girişiminde başarılı olması bize bu imkanı sağlamış oldu.

EMITT Fuarı dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri.

Etkinlik her yıl 60.000’in üzerinde sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turisti ağırlıyor.

Katılımcıların profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilerle tanışmalarını sağlıyor.

ETV adına haberler ve TV programı malzemesi olarak çok kazançlı olarak döndük.

Vali Ekrem Canalp standa geldiğinde Röportaj teklifinde bulundum ama sohbet edelim diyerek geri çevirdi.

Köşe yazıma cevap olsa gerek;Trakya Kalkınma ajansı olarak katılmayacaklarını söylediğini çünkü Genel Merkezden böyle bir emir geldiğini ve hiçbir ajansın katılmadığını söyleyerek benim bunu atladığımı ifade etti.

Gerçekten de Fuarda hiçbir kalkınma ajansı standına rastlamadım.

Vali beye konunun böyle söylenmediğini,Kalkınma Ajansı üyelerinin bazıları ile görüşüldüğünde sizin Başkan olarak katılınmayacağını söylediğinizi ama Edirne olarak kendi imkanlarımızla katılacağımızın söylenmediğini aktararak vedalaştık.Yani yıllardır takip ettiğim EMITT te ilk kez bir Valimiz ile röportaj yapamadan dönmüş oldum.

Bana sohbet olarak anlattıklarını Edirnelilere de ilk ağızdan açıklamış olurdu aslında ama çok önemli de değil.

Her zaman takdir edip dile getirdiğim ve yazdığım,çalışkanlığını ve idealistliğini savunduğum genç ve dinamik Valimiz umuyorum ki;daha geldiği günlerde söz verdiği ama hala gerçekleştirmediği Yerel Gündem Programına konuk olma ve yeni bir Röportaj verme eylemini hayata geçirir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.