Hafta sonu Edirnemizin düşman işgalinden kurtuluşuunun 100. yılını kutladık.

100. Yıl nedeniyle Edirne Belediyesi ve diğer kamu kurumları çok sayıda etkinlik düzenledi.

Konserler, tiyatrolar, yüzme müsabakaları vs..

Her biri Edirnemizin işgal altından kurtuluşunun 100. yılına renk kattı.

Edirne Belediyesi ayrıca Hıdırlık Tepesi'ne yaptığı '100. Yıl anıtı' ile bu önemli tarihe bir iz, gelecek nesillere 100 yıl önceki acıları hatırlatacak bir eser bıraktı.

100 yıl önce yaşadığımız kara günleri, tekrar yaşamamak dileğiyle kadim kentimiz Edirne'nin kurtuluşunu tekrar kutluyorum.

***

25 Kasım aynı zamanda "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarak kutlanıyor.

Gündelik hayatımızın içerisinde çok konuşulmuyor olmasına rağmen, dünyanın ve ülkemizin en büyük sorunlardan biri de kadına uygulanan şiddet ve kadın cinayetleridir.

Yüzlerce kadın, ya ağır şiddete maruz kalıyor, ya da malesef yaşamını yitiriyor.

Dünya’da ve Türkiye’de yaygın olarak rastlanan kadına yönelik şiddet olgusu insan hakları sorunu olduğu gibi bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmeye başlandı.

Dünya Sağlık örgütünün yayınladığı bir raporda,

"Sınırlı  eğitim görmüş, çocukluğunda istismara uğramış, annesinin aile içi şiddete maruz kalmasına şahit olmuş, aşırı alkol tüketen, şiddet kullanılmasını normalleştiren davranışlar sergileyen ve kadınlar üzerinde hak görme anlayışına sahip erkeklerin şiddete başvurması çok daha büyük olasılık"

Önümüzdeki yıllarda, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde, gerekli politikaların uygulanması sonucunda kadına yönelik şiddetin giderek azalıp sona ermesi dileğiyle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.